Σε αντίθετη τροχιά από τις τοποθετήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη κινήθηκε η βουλευτής του ΜεΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου αναφορικά με το freedom pass που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους νέους που θα εμβολιάζονται.

Η κυρία Αδαμοπούλου μίλησε για «καταγέλαστο πριμ εμβολιασμού» και για κυβερνητική απόπειρα «εξαγοράς της συνείδησης των νέων και υποτίμησης της νοημοσύνης τους». Να σημειωθεί ότι ο κ. Βαρουφάκης χαιρέτισε την προ πληρωμένη χρεωστική κάρτα και ζήτησε να επεκταθεί η χορήγησή της σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Η βουλευτής του ΜεΡΑ25 με παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής είπε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση «προσπαθείτε να εξαγοράσετε τους νέους λες και είναι πελάτες σουπερ μάρκετ. Αν ο εμβολιασμός είναι αυτονόητος γιατί πρέπει να πληρώσετε και να κάνετε δωράκια;».

Από την πλευρά του ο κ. Βαρουφάκης από την Θεσσαλονίκη δήλωσε για το ίδιο θέμα τα εξής:
«Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης, μετά από ενάμιση χρόνο (από την αρχή της πανδημίας), δίνει τις ψηφιακές πλαστικές χρεωστικές κάρτες στους νέους, έστω και για πολιτιστικά δρώμενα, είναι κάτι το οποίο βεβαίως το χαιρετίζουμε. Αλλά είναι πάρα πολύ λίγο, είναι πάρα πολύ αργά, το κάνει για να συγκαλύψει το γεγονός ότι δεν δημιούργησε το δίκτυο των μαζικών τεστ, το δίκτυο των κέντρων εμβολιασμού. Έχει πάει πάρα πολύ πίσω στο θέμα του εμβολιασμού και αναγκάζεται με αυτές τις σπασμωδικές κινήσεις να τραβήξει τους νέους να εμβολιαστούν.

Από εκεί και πέρα έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό το εργαλείο, η προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, να χρησιμοποιείται για την ενίσχυση όλων των ευάλωτων, όχι μόνο των νέων, τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει να εμβολιαστούν, όταν ο ίδιος δεν έχει στήσει το δίκτυο των κέντρων εμβολιασμού που θα έπρεπε να είχε στήσει.

Το ΜέΡΑ25 ζητούσε τη χρήση του εργαλείου αυτού από την αρχή της πανδημίας για όλους τους ευάλωτους, όπως και το 2015 είχε χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση τετρακοσίων χιλιάδων ευάλωτων οικογενειών, πληγέντων από την οικονομική κρίση, για την προμήθεια βασικών ειδών πρώτης ανάγκης».

Πηγή: patrastimes.gr