Η Pfizer αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού που ανέπτυξε από κοινού με τη γερμανική BioNTech, κατά 28,8% στα 33,5 δισ. δολάρια, σήμερα Τετάρτη (28/7), καθώς η μετάλλαξη Delta εξαπλώνεται και οι επιστήμονες ερευνούν αν οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων θα καταστούν αναγκαίες.

Η εταιρεία επεσήμανε ότι η ανοδικά αναθεωρημένη πρόβλεψη για τις πωλήσεις βασίζεται σε συμφωνίες που έχουν υπογραφεί για 2,1 δισ. δόσεις φέτος, ενώ η προηγούμενη πρόβλεψη της φαρμακοβιομηχανίας τον Μάιο, για πωλήσεις 26 δισ. δολαρίων, βασίστηκε σε συμφωνίες που είχαν υπογραφεί για 1,6 δισ. δόσεις του εμβολίου.

«Το δεύτερο τρίμηνο (σ.σ. του έτους) ήταν αξιοσημείωτο με πολλούς τρόπους», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής Άλμπερτ Μπουρλά. «Ιδιαίτερα, η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα των προσπαθειών μας με τη BioNTech για τον εμβολιασμό του κόσμου κατά της COVID-19 ήταν άνευ προηγουμένου, με πλέον περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο δόσεις του BNT162b2 να έχουν παραδοθεί παγκοσμίως».

Η εταιρεία, συμπλήρωσε, «παρουσίασε μια εξαιρετικά ισχυρή οικονομική απόδοση για το δεύτερο τρίμηνο. Ακόμη και εξαιρώντας τις άμεσες πωλήσεις και τα έσοδα από συμμαχίες που παρέχονται από το εμβόλιο Pfizer-BioNTech, δημιουργήσαμε αύξηση λειτουργικών εσόδων 10% σε σύγκριση με το τρίμηνο του προηγούμενου έτους».

Υπενθυμίζεται πως η Pfizer δήλωσε νωρίτερα τον Ιούλιο πως θα ζητήσει από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) να εγκρίνει μια αναμνηστική δόση του εμβολίου της. Ανέφερε, επίσης, ότι αναπτύσσει ένα ενισχυτικό εμβόλιο για να στοχεύσει την παραλλαγή Delta.

Σήμερα η Pfizer γνωστοποίησε ότι θα μπορούσε να υποβάλει αίτηση έκτακτης ανάγκης για αναμνηστική δόση του εμβολίου ήδη από τον Αύγουστο, ενδεχομένως, και ότι αναμένει να ξεκινήσει κλινικές μελέτες για τον έλεγχο του εμβολίου για την Delta, τον ίδιο μήνα.

Πηγή: patrastimes.gr