Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις περί έγκρισης που φέρεται να έδωσε ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, ο Τζο Μπάιντεν τοποθετήθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, λέγοντας πως επικοινώνησε με τον Σαουδάρα Βασιλιά Σαλμάν και του ξεκαθάρισε ότι θα «λογοδοτήσει για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Επιπλέον, ανέφερε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοινβώσουν σημαντικές αλλαγές στις διμερείς σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία μέχρι τη Δευτέρα.

«Μίλησα χθες με τον βασιλιά… Του κατέστησε σαφές ότι οι κανόνες αλλάζουν και πρόκειται να ανακοινώσουμε σημαντικές αλλαγές μέχρι και τη Δευτέρα. Θα τους θεωρήσουμε υπεύθυνους για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στη Univision.

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν φέρεται να ενέκρινε «μια επιχείρηση για τη σύλληψη ή τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι το 2018», σύμφωνα με πληροφορίες των υπηρεσιών ΗΠΑ που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή.

Πηγή: patrastimes.gr