Η γερμανική αλυσίδα ξενοδοχείων Allsun θα απαιτεί στο μέλλον από τους πελάτες της να έχουν κάνει εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε σήμερα η ιδιοκτήτρια εταιρεία Alltours, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη δραστηριότητά της, καθώς οι παραθεριστές ανησυχούν για τον κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό.

Η Alltours διαθέτει ξενοδοχεία στη Μαγιόρκα, στα Κανάρια Νησιά, αλλά και στην Ελλάδα.

Η νέα πολιτική, που θα ισχύει στα 35 ξενοδοχεία της Allsun, ενδέχεται να ξεκινήσει στις 31 Οκτωβρίου, ανάλογα με την πρόοδο που θα έχει επιτευχθεί στην εκστρατεία εμβολιασμού στη Γερμανία.

Κρατήσεις με αρνητικό τεστ PCR ή αντιγόνων
Αυτό καθιστά την Alltours μία από τις ελάχιστες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στον κόσμο που έχουν δηλώσει ότι θα εισάγουν μια τέτοια απαίτηση, την ώρα που κυβερνήσεις και ταξιδιωτικοί πράκτορες προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα πώς και πότε θα επιστρέψουν τα ταξίδια σε φυσιολογικούς ρυθμούς, καθώς τα κρούσματα μειώνονται και το ποσοστό των εμβολιασθέντων αυξάνεται.

Μέχρι να εμβολιαστεί ικανός αριθμός ανθρώπων, αργότερα φέτος, η αλυσίδα θα ζητάει από τους πελάτες της να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ PCR ή αντιγόνων, στο οποίο θα έχουν υποβληθεί εντός 48 ωρών πριν ταξιδέψουν.

«Θέλουμε να προσφέρουμε σε όλους τους πελάτες μας τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, ώστε να απολαύσουν τις διακοπές τους», είπε ο ιδιοκτήτης της Alltours Βίλι Φερχούφεν.

Τον περασμένο μήνα, η βρετανική εταιρεία Saga ανακοίνωσε ότι οι πελάτες της θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό προτού να επιβιβαστούν στα κρουαζιερόπλοιά της. Ωστόσο, η γερμανική TUI τον Δεκέμβριο ανέφερε ότι δεν σκοπεύει να απορρίπτει πελάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πηγή: patrastimes.gr