Ο γίγαντας του e-commerce, Amazon, ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία του, διαλύοντας τις χαμηλότερες προσδοκίες των αναλυτών.

Σημαντικά γεγονότα
-Η Amazon με έδρα το Σιάτλ ανέφερε έσοδα 108,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 44% σε ετήσια βάση και ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, οποίοι ανέμεναν έσοδα 104,5 δισ. δολ.

-Λόγω των πακέτων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας αλλά και εξαιτίας των αυξημένων πωλήσεων της Amazon Web Services (AWS), η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 15,79 δολαρίων ανά μετοχή.

-Τα αποτελέσματα δείχνουν πως το α’ τρίμηνο του 2021 ήταν το καλύτερο μέχρι στιγμής τρίμηνο της εταιρείας, ξεπερνώντας το τέταρτο τρίμηνο του 2020, όταν η εταιρεία κατέγραψε έσοδα 125,6 δισ. δολ.

-Η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε 5%.

Δηλώσεις
“Σε μόλις 15 χρόνια, η AWS έχει γίνει μια επχιείρηση με ετήσια έσοδα από πωλήσεις ύψους 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία ανταγωνίζεται τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο. Η ανάπτυξή της επιταχύνεται – αύξηση 32% σε σχέση με πέρυσι”, δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της Amazon, Jeff Bezos. “Εταιρείες από την Airbnb και τη McDonald’s έως τη Volkswagen έρχονται στην AWS επειδή προσφέρουμε μακράν το ευρύτερο σύνολο διαθέσιμων εργαλείων και υπηρεσιών και συνεχίζουμε να επινοούμε ασταμάτητα καινοτόμες λύσεις για λογαριασμό τους”.

Ο Jeff Bezos, με περιουσία πλέον που ανέρχεται σε 202 δισ. δολ., ξεκίνησε την Amazon το 1994 ως ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο και, εν έτει 2021, έχει μετεξελιχθεί σε μια από τις πιο πολύτιμες εταιρείες με επιχειρηματικές δραστηριότητες που επεκτείνονται στο υπολογιστικό νέφος, το video streaming, και σε πολλά άλλα. Πέρυσι, το 56% από τις συνολικές πωλήσεις της Amazon προήλθαν από το εμπόριο προϊόντων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, και τα υπόλοιπα από υπηρεσίες όπως η AWS, το Amazon Prime και η διαφήμιση. Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία ανακοίνωσε πως ο Jeff Bezos θα αποχωρήσει από τη θέση του CEO το τρίτο τρίμηνο του 2021, ανοίγοντας τον δρόμο στον CEO της AWS, Andy Jassy.

Μεγάλος αριθμός
Αναλυτές εκτιμούν ότι η μετοχή της Amazon μπορεί να φτάσει σε σημείο, κατά τα επόμενα χρόνια, να διαπραγματεύεται στα 3.993 δολάρια, από 3.474 δολ. ανά μετοχή σήμερα.

Η πανδημία ουσιαστικά βοήθησε τις μετοχές της Amazon σχεδόν να διπλασιαστούν από τις αρχές του προηγούμενου έτους, δημιουργώντας την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία των ΗΠΑ με κεφαλαιοποίηση περίπου 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: patrastimes.gr