Ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να μπλοκάρει από το επερχόμενο νομοσχέδιο με νέα μέτρα στήριξης,  δισεκατομμύρια δολάρια για τεστ κοροναϊού και ιχνηλάτηση επαφών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post, παρά την εκτίναξη των μολύνσεων σε όλη τη χώρα και το γεγονός πως οι Αμερικάνοι χρειάζεται να περιμένουν για πολύ χρόνο για να λάβουν αποτελέσματα εξετάσεων λόγω της υψηλής ζήτησης.

Επιδιώκει επίσης να μπλοκάρει δισεκατομμύρια δολάρια που θα πήγαιναν προς την ενίσχυση του Centers for Disease Control and Prevention, του Πενταγώνου και του Υπουργείου Εξωτερικών για την καταπολέμηση της πανδημίας, σύμφωνα με την Post, που επικαλείται άτομα με γνώση των σχετικών διαβουλεύσεων.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει, όπως αναφέρει το CNBC.

Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές, που έχουν εξοργιστεί με τη στάση της κυβέρνησης, αντιστέκονται και προσπαθούν να διατηρηθούν στο νομοσχέδιο τα 25 δις. δολάρια για τα τεστ και την ιχνηλάτηση, αναφέρουν πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων στην Post. Ορισμένοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου φέρεται να πιστεύουν πως τα νέα χρήματα δεν θα πρέπει να κατανεμηθούν για τεστ, επειδή υπάρχουν ακόμα κεφάλαια από την προηγούμενη βοήθεια τα οποία δεν έχουν ακόμα δαπανηθεί.

Σύμφωνα με την Post, ενώ η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να μπλοκάρει τη βοήθεια για τα τεστ, την ίδια ώρα προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη νομοθεσία για να χρηματοδοτήσει προτεραιότητες που δεν έχουν σχέση με την πανδημία, όπως ένα νέο κτήριο για το FBI.

Το ρεπορτάζ, δημοσιεύθηκε στην Post, μόλις λίγες ώρες μετά από ένα δημοσίευμα στους The New York Times που περιγράφει λεπτομερώς πώς ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να μεταφέρει την ευθύνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας στις τοπικές κυβερνήσεις με καταστροφικά αποτελέσματα.

Πηγή: CNBC

Πηγή: patrastimes.gr