Με ανακοίνωσή του, ο γνωστός δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, που ήταν εκ των πληρεξουσίων συνηγόρων της πολιτικής αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής,  απένειμε τα εύσημα στον Μαρίνο Σκανδάμη, Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής, για την στάση του κόμματος στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων, που πλήττονται από την πανδημία που εξαπλώνεται στις ελληνικές φυλακές.

«Αν το Κίνημα Αλλαγής είχε λίγο περισσότερο Μαρίνο Σκανδάμη (ο αρμόδιος τομεάρχης), και το ίδιο θα πήγαινε καλύτερα και η κατάσταση θα ήταν καλύτερη επίσης. Εδώ η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για τις φυλακές, που χαίρομαι που τη σηκώνω παρά τη φριχτή είδηση».

Όταν η προσπάθεια κάποιων στελεχών του Κινήματος Αλλαγής αναγνωρίζεται και από ανθρώπους από άλλους πολιτικούς χώρους, η αναγνώριση αποκτά μια άλλη αξία.

Τη στιγμή αυτή εκατοντάδες στελέχη του Κινήματος Αλλαγής εργάζονται πυρετωδώς στους περισσότερους τομείς, παράγοντας θέσεις που όλο και περισσότερο δικαιώνονται στην ευρύτερη κοινωνία. Και αυτό είναι δημοκρατικά αισιόδοξο.

Η ανακοίνωση που προκάλεσε το ευμενές σχόλιο Καμπαγιάννη έχει ως εξής:

Ανακοίνωση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής

Μετά τον τρίτο θάνατο κρατουμένου από κορωνοϊό, που συνέβη χθες και ακόμη, με έναν υπάλληλο της εξωτερικής φρουράς νεκρό από την ίδια αιτία, η κυβέρνηση δε έχει πια καμία δικαιολογία για την εμμονική άρνησή της να προστατεύσει τη ζωή και την υγεία στις φυλακές.

Με τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής ζητά την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης με όρους ασφάλειας για την κοινωνία, ώστε εφαρμοστούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Π.Ο.Υ. για την αναγκαία αποστασιοποίηση.

Οι συστάσεις όλων των υγειονομικών φορέων κατατείνουν στο ότι σε κλειστούς χώρους η πανδημία εκδηλώνεται πιο θανατηφόρα.

Η κυβέρνηση αρνείται να το δει αυτό.

Περιγελά έτσι τα δικαιώματα υπαλλήλων και κρατουμένων στις φυλακές για να αναπαράγει το στερεότυπο ότι είναι σκληρή με το έγκλημα.

Το μόνο που καταφέρνει είναι να αποκαλύπτει ένα απάνθρωπο πρόσωπο. Έχει μια τελευταία ευκαιρία να διασώσει το ελάχιστο φύλλο συκής, αποδεχόμενη την τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής.

Η ζωή δεν είναι εργαλείο για να κάνει φτηνή πολιτική το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και απορεί κανείς πως στην κυβέρνηση μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι με τα διαδοχικά κρούσματα και θανάτους στις φυλακές μας”.

Πηγή: patrastimes.gr