Στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα μπορούν να κάνουν διορθώσεις στις αιτήσεις για αναδρομικά κληρονόμων, οι δικαιούχοι. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 103.000 αιτήσεις συγγενών, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν τα αναδρομικά των ανθρώπων που απώλεσαν ενώ έχουν πληρωθεί 63.800 συγγενείς πρώτου βαθμού λαμβάνοντας συνολικά 40 εκατ. ευρώ.

Επίσης, 30.000 αιτήσεις έχουν απορριφθεί, επειδή δεν είχαν πραγματοποιηθεί κρατήσεις στους εν ζωή άμεσα δικαιούχους και οι συγγενείς θα ειδοποιηθούν με email από την υπηρεσία.

Εκκρεμούν επίσης οι κληρονόμοι β’ βαθμού, περί τις 5.781 περίπου, των οποίων τα στοιχεία θα χρειαστεί επίσης να καταχωρηθούν στα κατά τόπους τμήματα πληρωμών. Στα τμήματα πληρωμών θα σταλούν όλες όσες αιτήσεις δεν έχουν επαρκή στοιχεία για τη μηχανογραφική επεξεργασία με στόχο να πληρωθούν στην 3η προγραμματισμένη πληρωμή στις 10 Απριλίου 2021.

Επίσης η πληρωμή των αιτήσεων με διαθήκη, έχει προγραμματιστεί για τις 12 Απριλίου 2021, ενώ ήδη από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, έχει δοθεί σε λειτουργία η υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων για τις εν λόγω αιτήσεις.

Για τις αιτήσεις που δεν εκκαθαρίστηκαν θα ζητηθεί από τους δικαιούχους να διορθώσουν τα στοιχεία τα οποία καταχώρισαν και δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του αιτήματος τους, και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα σταλούν στα τμήματα πληρωμών των υποκαταστημάτων του e-ΕΦΚΑ για διόρθωση και εκκαθάριση.

Διευκρινίσεις για τα δικαιολογητικά που ζητούνται στις περιπτώσεις των αιτήσεων επιστροφής αναδρομικών από κληρονόμους βρίσκονται στο site του e-ΕΦΚΑ.

Πηγή: patrastimes.gr