Στα χέρια των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων βρέθηκε ο καλλιεργητής της μεγάλης χασισοφυτείας που εντοπίστηκε στις 5 Αυγούστου στην Κόνιτσα, ο οποίος περνούσε τις νύχτες του σε αυτοσχέδιο κατάλυμα στον χώρο έχοντας δίπλα του ένα Καλάσνικοφ έτοιμο για μάχη!

Τα στοιχεία του Αλβανού καλλιεργητή ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, αλλά δεν εντοπίστηκε για να συλληφθεί και εκτιμάται ότι έχει διαφύγει στην πατρίδα του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Η οργανωμένη φυτεία κάνναβης είχε εντοπιστεί σε μια δύσβατη δασώδη παραποτάμια περιοχή της Κόνιτσας και οργανώθηκε επιχείρηση μαζί με ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ. Βορείου Ελλάδας. Τότε, στην πρόχειρα κατασκευασμένη καλύβα είχε συλληφθεί ένας άλλος Αλβανός που κοιμόταν έχοντας δίπλα του το πολεμικό τυφέκιο με 30 φυσίγγια στον γεμιστήρα και ξιφολόγχη και άλλους τρεις ταχυγεμιστήρες με συνολικά 28 σφαίρες!

Κατά την έρευνα που ακολούθησε, ξεριζώθηκαν από τον χώρο της φυτείας συνολικά 544 δενδρύλλια κάνναβης που είχαν ύψος από πέντε εκατοστά ως 2,70 μέτρα, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη μια αυτοσχέδια δεξαμενή νερού στην οποία είχε συνδεθεί λάστιχο ποτίσματος μήκους 30 μέτρων, ένα φτυάρι, τσάπες, πριόνια και άλλα αγροτικά εργαλεία.

Πηγή: patrastimes.gr