Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση με το «κλείσιμο» των «κόκκινων περιοχών» από τις 6 το απόγευμα (!), ένα χρόνο μετά το πρώτο lockdown, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την  απόλυτα αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ενώ η πανδημία συνεχίζει να θερίζει, τα κυβερνητικά μέτρα δεν έχουν καμιά υγειονομική λογική. Το να στοιβάζεσαι σε χώρους δουλειάς και στα σχολεία χωρίς μέτρα προστασίας «δεν κολλάει», το να περπατάς στην γειτονιά σου «κολλάει». Το να μπαίνεις στην συγκοινωνίες σαν σαρδέλα «δεν κολλάει». Το να βγεις μια βόλτα στις 6 «κολλάει»! Το να διοργανώνεις πρωθυπουργικές φιέστες στην Ικαρία «δεν κολλάει», άμα διαδηλώνεις «κολλάει»…

Ας τελειώνουμε με αυτό το ανεκδιήγητο παραμύθι των «μέτρων προστασίας».

Η άθλια κυβέρνηση της ΝΔ από την αρχή της πανδημίας πήρε μέτρα αντιμετώπισής της που χειροτερεύουν, αντί να καλυτερεύουν την κατάσταση, ακολουθώντας μια εγκληματική πολιτική. 

Άφησε τους χώρους δουλειάς απροστάτευτους, καθώς όχι μόνο δεν πήρε και δεν έλεγξε την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, αλλά άφησε την εργοδοσία να αλωνίζει, κρύβοντας τα κρούσματα, ακόμα και τα αποτελέσματα των tests, όπως έχουν καταγγείλει δεκάδες σωματεία του ιδιωτικού τομέα!

Άφησε ίδια την κατάσταση στις συγκοινωνίες. Έκλεισε τα σχολεία και τα πανεπιστήμια με τον κίνδυνο μια ολόκληρη γενιά να σπρωχτεί στην αμορφωσιά και τη λειψή κοινωνικότητα, ενώ αντί να δώσει λεφτά για να ανοίξουν με ασφάλεια τα πανεπιστήμια, δίνει 30 εκατ. ευρώ για να τα γεμίσει μπάτσους! Γιατί το μόνο που θέλει είναι να διαλύσει τη δημόσια εκπαίδευση και να χτυπήσει το κίνημα της νεολαίας.

Δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο για να ενισχύσει την δημόσια υγεία, δεν έκανε καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, παρά μόνο φρόντισε να δωρίσει δεκάδες εκατομμύρια στους κλινικάρχες.

Προπαγάνδισε τη σωτηρία των εμβολίων, αλλά σαν πειθήνιος υποστηριχτής της ΕΕ και των Βρυξελλών έκανε εκατομμύρια πολίτες όμηρους της επιχειρηματικής μαφίας των πολυεθνικών του φαρμάκου, προκαλώντας ένα ακόμα τεράστιο φιάσκο.

Με τρόπο αδίσταχτο και κυνικό φροντίζει να «αξιοποιήσει» την πανδημία για να περάσει τα πιο αντιδραστικά νομοσχέδια, όπως αυτό για την εκπαίδευση, αλλά βρήκε μπροστά της χιλιάδες φοιτητές, εκπαιδευτικούς, μαθητές και όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Και σαν αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάπτυστης πολιτικής της, το γυρνάει στην «ατομική ευθύνη», και θέλει να μας κλείσει μέσα, χωρίς ανάσα!

Ο λαός, πρέπει να μην ακολουθήσει αυτή την αθλιότητα!

Έχουμε δικαίωμα στη βόλτα, στην κοινωνική επαφή, στην εκπαίδευση, στη δουλειά σε ένα ασφαλές περιβάλλον, σε ασφαλή ΜΜΜ, σε ένα αξιοπρεπές δημόσιο σύστημα υγείας και θα τα διεκδικήσουμε! Με αγώνες και συλλογικότητα, ενάντια στις κυβερνητικές απαγορεύσεις, με τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας.

Αυτή η υγειονομική, κοινωνική και οικονομική κυβερνητική πολιτική πρέπει και θα ανατραπεί από την εργατική τάξη και το μαζικό κίνημα!

  • Δημόσια Δωρεάν υγεία για όλους. Να οργανωθεί και να εξοπλισθεί άμεσα η δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία και στα κέντρα Υγείας. Να λειτουργήσει άμεσα το νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος για νοσηλεία Covid ασθενών. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην υγεία. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διάγνωση και την ανάρρωση των κρουσμάτων, βοήθεια στη θεραπεία των νοσούντων και όχι μόνο οδηγίες για να μένουν σπίτι. Προμήθεια τεστ και εξοπλισμού, ορισμός ξενοδοχείων καραντίνας για τους νοσούντες. Να εφαρμοστεί άμεσα πρόγραμμα επιδημιολογικής επιτήρησης-ιχνηλάτησης με τη διενέργεια μαζικών τεστ δωρεάν για όλο το πληθυσμό.
  • Κανένας εργαζόμενος στη δουλειά χωρίς μέτρα προστασίας. Ειδικές άδειες σε όλα τα μέλη ευπαθών ομάδων και στους συνοικούντες. Να πληρώσει η εργοδοσία για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων ασφαλείας, και ειδικά στις μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Να σταματήσει το αίσχος του στοιβάγματος των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αύξηση των δρομολογίων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μείωση των μαθητών ανά τάξη, άνοιγμα όλων των σχολείων και σχολών με προυπόθεση όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη του συνόλου των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο του εμβολιασμού, την παρακολούθηση των τυχόν παρενεργειών και την περίθαλψης της γενικής νοσηρότητας.
  • Προγράμμα μαζικού δωρεάν εμβολιασμού για όλο το λαό. Ενημέρωση όλου του πληθυσμού για τον εθελοντικό εμβολιασμό όλων. Nα σπάσουν τώρα οι πατέντες των πολυεθνικών, για μαζική παραγωγή και δωρεάν διακίνηση των εμβολίων με βάση τις λαϊκές ανάγκες. Διαφάνεια και εργατικός-κοινωνικός έλεγχος στις προμήθειες-συμβάσεις των εμβολίων, το κόστος παραγωγής και προμήθειας τους.
  • Έκτακτη φορολογία στο κεφάλαιο και στο συσσωρευμένο πλούτο για τη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας και των κοινωνικών αναγκών.

Πηγή: patrastimes.gr