Ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό γραφείων της ΝΔ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Γίνεται φανερό ότι για την ΝΔ,την στιγμή που αδυνατεί να εξοντώσει και να εκμηδενίσει πολιτικά τον Δημήτρη Κουφοντίνα, στοχεύει στην φυσική του εξόντωση . Μια εξόντωση που συντελείται μέσω μιας διαρκούς κατάστασης εξαίρεσης μέσα στις ελληνικές φυλακές.

Το δικαστικό και σοφρωνιστικό σύμπλεγμα εξυπηρετώντας απο την μεριά του αυτην την τακτική , για λογαριασμό της αστικής τάξης ,αρνείται εμμονικά να χαρακτηρίσει τον ίδιο και τις πράξεις του ως πολιτικές, την ίδια ώρα που η μεταχείριση τους δείχνει ότι τον αντιλαμβάνονται ως αυτό που είναι. Ως τον ασυμβίβαστο εχθρό του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που εξυπηρετούν.

Η εκδικητικότητα τους λοιπόν είναι τέτοια , που είναι έτοιμοι και δεν διστάζουν να κουρελιάσουν το ίδιο δικό τους αστικό δίκαιο και τους νόμους τους προκειμένου ο Κουφοντίνας να χρήσει μιας ακόμα πιο τιμωριτικής και απάνθρωπης μεταχείρισης , σε σχέση με άλλους κρατουμένους .Το μένος τους εκκινεί απο τον τρόμο που τους προκαλεί το πολιτικό φορτίο που φέρει η κληρονομιά της ένοπλης αντίστασης στο καπιταλιστικό τέρας. Ένα πολιτικό φορτίο που ο Δημήτρης ποτέ δεν αποτίναξε απο πάνω του όσο και αν του ζητούσαν να κάνει δήλωση μετάνοιας.

Απέναντι σε αυτήν την εκδικητικότητα και τον πόλεμο ενάντιων του ο Κουφοντίνας έχει επιλέξει να ξεκινήσει απεργίας πέινας απο 8 Γενάρη. Αφού του στέρησαν με φωτογραφική διάταξη την παραμονή του στις αγροτικές φυλακές, αφου του στερούν τις νόμιμες άδειες που δικαιούται, ζητά τουλάχιστον να επιστρέψει στις φυλακές κορυδαλλού που κρατούνταν τα προηγούμενα χρόνια και όχι σε αυτές της Δομοκού Παρ ότι το ίδιο το αίτημα και η υλοποίηση του μπορεί να φαίνεται ως κάτι απλό, έχει ένα ειδικό βάρος. Αυτό η κυβέρνηση το γνωρίζει πολύ καλά. Ο λόγος επομένως που δεν το ικανοποιεί δεν είναι το περιεχόμενο του αλλά ποιος το διεκδικεί. Όμως θα πρέπει να αναρωτηθούν ποιο θα είναι το μεγαλύτερο κόστος για τους ίδιους. Η υλοποίηση ενός αιτήματος απεργού πείνας ή ο θάνατος ενός πολιτικού κρατούμενου.

Απο την μεριά μας έχουμε χρέος να στηρίξουμε τον σύντροφο μας με όλα τα μέσα. Αν δεν ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα,οι επιθέσεις θα ενταθούν τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Οι πυλώνες και οι πατερίτσες της αστικής δημοκρατίας έχουν υλική υπόσταση. Μεγαλοδημοσιογράφοι, δικαστές,εισαγγελείς,στελέχη της ΝΔ, ας έχουν υπόψην τους , ότι η μητρόπολη είναι αχανής και πυκνή και το ίδιο μπορεί να γίνει η δράση μας. Τα ξημερώμτα της Πέμπτης 4/2 επιλέξαμε να τοποθετήσουμε εμπρηστικό μηχανισμό στα γραφεία της τ.ο. της Νέας Δημοκρατίας στην Ν. Χαλκηδόνα στην διασταύρωση των οδών Σαλαμίνος και Δεκελείας.

Ο αγώνας και η απεργία πείνας του Δ.Κ. είναι αγώνας όλων των καταπιεσμένων απέναντι σε κράτος και κεφάλαιο. Αντίστοιχη θα είναι και η νίκη ή ήττα.

”Νυχτοβάτες” για την αξιοπρέπεια και την λευτεριά»

Πηγή: patrastimes.gr