Συναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής, προκειμένυ να ανακοπεί το “τσουνάμι¨κρουσμάτων κορονοϊου, τα οποία καταγράφονται καθημερινά από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας μέχρι σήμερα στο Μεσολόγγι, το Αιτωλικό και την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι, ότι μεγάλο μέρος από τα δεκάδες κρούσματα που εμφανίζονται καθημερινά θα χρειαστεί τις αμέσως επόμενες ημερες νοσηλεία, γι΄αυτό από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη καρβάλη δόθηκε εντολή, προκειμένου να αναπτυχθούν στο νοσοκομείο του Αγρινιου σε πρώτη φάση 65 κλίνες covid.

Με την ευχή – όπως δήλωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου, “πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο” στον Max fm  –  να είναι αρκετές για την διαχείριση των κρουσμάτων.

Ο κ. Καρβέλης απέδωσε το μπαράζ κρουσμάτων σε τρεις παράγοντες που λειτούργησαν αρνητικά για την περιοχή.

Ο ένας αφορά στην παράνομη και επι αρκετές ημέρες λειτουργία καταστημάτων αναψυχής με την παρουσία πολλών πολιτών (πριν επιτραπεί η με μέτρο λειτουργία της εστίασης και αναψυχής). Οι άλλη δύο παράγοντες αφορούν την πραγματοποίηση χωρίς κανένα μέτρο θρησκευτικών εκδηλώσεων και τις δραστηριότητες που επίσης χωρίς να τηρείται κανένα μέρο πραγματοποίησαν φορείς της περιοχής.

Αποκαλυπτικό του ιικού φορτίου που υπάρχει στη συγκεκριμένη περιοχή είναι το γεγονός, ότ μόνο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, από τα 56 δείγματα που ελέγχθησαν και τα οποία αφορούσαν στο Μεσολόγγι τα 44 βρέθηκαν θετικά.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΚΑΡΒΕΛΗ ΕΔΩΠηγή: patrastimes.gr