Πολύ υψηλές θα είναι και σήμερα οι θερμοκρασίες, με τον καύσωνα να συνεχίζεται για έβδομη μέρα. Τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα ενισχυθούν οι άνεμοι με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών που ήδη μαίνονται.

Το Σαββατοκύριακο θα πάρουμε μια ανάσα δροσιάς, που όμως θα είναι σύντομη, καθώς από τη νέα εβδομάδα έρχεται νέος καύσωνας, με τις ακραίες καιρικές να υποχωρούν περίπου στις 13 Αυγούστου.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Την Παρασκευή ψυχρό μέτωπο από την κεντρική Ευρώπη όπως φαίνεται και στον τρίτο χάρτη μας κινούμενο ανατολικά θα μεταφέρει πιο δροσερές αέριες μάζες προς τη χώρα μας και θα εκτοπίσει τις πολύ θερμές αέριες μάζες προς τα νοτιοανατολικά.

Αυτή η σύγκρουση των διαφορετικής θερμοκρασίας αερίων μαζών θα προκαλέσει ιδιαίτερα έντονους βορειοδυτικούς ανέμους από τα βόρεια προς τα νότια θυμίζοντας τις ατμοσφαιρικές συνθήκες που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

Επίσης προς τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας θα ξεσπάσουν πολύ ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι και έντονους κεραυνούς που είναι σε θέση να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα σε τοπικό κυρίως επίπεδο.

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Αν και το σαββατοκύριακο θα πάρουμε μια ανάσα δροσιάς αυτή όπως όλα δείχνουν θα είναι πολύ σύντομη μιας και από την Δευτέρα νέο ισχυρό θερμό κύμα θα μας απασχολήσει ξανά και μάλιστα θα συνδυαστεί και με έντονα μελτέμια. Εκτιμούμε ότι κοντά στις 13 του μήνα θα λάβει τέλος αυτή η “παρέλαση” των πολύ θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τη χώρα μας. Μέχρι τότε ετοιμότητα και πολύ μεγάλη προσοχή από όλους μας!!!!

Πηγή: patrastimes.gr