Αναστάτωση προκλήθηκε στον Πύργο του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, εξαιτίας βρεφονηπιοκόμου, η οποία αρνείται να εφαρμόσει όσα ο νόμος ορίζει για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, αναφορικά με τα μέτρα υγειονομικού συναγερμού.

Αν και η ιστορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς της βρεφονηπιοκόμου έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι ήρθαν το τελευταίο διάστημα. Βάσει νόμου, η διευθύντρια της δομής ζήτησε από όλους τους εργαζόμενους να προσέρχονται με μάσκα και έχοντας υποβληθεί σε self test. Η βρεφονηπιοκόμος, ωστόσο, αρνούνταν να φοράει μάσκα προσερχόμενη στον παιδικό σταθμό, ενώ για το υποχρεωτικό self test, επιδείκνυε μια χειρόγραφη δήλωση, χωρίς να καταθέτει ψηφιακά στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ, που ισχυριζόταν, πάντως, ότι έκανε.

Στον παιδικό σταθμό βρέθηκε η Αστυνομία για έλεγχο, επιβάλλοντας πρόστιμο 300 ευρώ στη γυναίκα για μη χρήση μάσκας. Όμως, η ίδια δεν πτοήθηκε και εξακολουθούσε να ενεργεί με τον ίδιο τρόπο, αναγκάζοντας τη διευθύντρια να της απαγορεύσει την είσοδο έως ότου συμμορφωθεί με όσα το νομικό πλαίσιο ορίζει, για την περίοδο της πανδημίας.

Η βρεφονηπιοκόμος, μάλιστα, υπέβαλε μήνυση στη διευθύντρια του παιδικού σταθμού, με αποτέλεσμα η διευθύντρια να συλληφθεί και να κρατηθεί στο Α.Τ. Πύργου, ενώ τελικά αφέθηκε ελεύθερη με εντολή Εισαγγελέα.

Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσιών: Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου
Από την πλευρά του, ο δήμος Αρχανών – Αστερουσίων παρακολουθώντας την εξέλιξη, παρεμβαίνει για να κατευνάσει τα πνεύματα αλλά και να επαναφέρει την εύρυθυμη και ασφαλή λειτουργία του παιδικού σταθμού. Πιθανότητα, μάλιστα, θα κινηθεί διαδικασία απόλυσής της, καθώς η βρεφονηπιοκόμος, αρνούμενη να συμμορφωθεί στα μέτρα θέτει σε κίνδυνο τα δεκάδες παιδάκια που φοιτούν στη δομή.

«Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου. Όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιζόμαστε τα παιδιά, την υγεία και τη δημόσια ασφάλεια και γι’αυτό ο δήμος θα κάνει ό,τι ορίζει η νομοθεσία» – είπε στο Cretalive, ο δήμαρχος Μανώλης Κοκοσάλης.

Πηγή: patrastimes.gr