Η ολική ανατροπή στο θρίλερ του θανάτου του Νίκου Λυμπερόπουλου που παραμένει άταφος από τις 30 Μαρτίου όταν και άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Πύργου, ολοκληρώθηκε χθες στην Πάτρα αφού ομόφωνα το Συμβούλιο Εφετών Πατρών αποφάσισε την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό του.
Το συμβούλιο είχε αρχικά οριστεί για την περασμένη Τετάρτη όμως πήρε αναβολή και χθες το πρωί οι τρεις Εφέτες συνεδρίασαν και εξέδωσαν άμεσα το βούλευμα, δικαιώνοντας την οικογένεια του εκλιπόντος αξιωματικού του εμπορικού ναυτικού που εδώ και καιρό ζητούσε την διενέργεια νεκροτομής προκειμένου να ερευνηθούν τα αίτια θανάτου του δικού τους ανθρώπου.
Η πλευρά της οικογένειας, ενημέρωσε άμεσα τον τεχνικό σύμβουλο – Ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη ο οποίος επικοινώνησε με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία και η νεκροτομή ορίστηκε για την ερχομένη Μεγάλη Δευτέρα το μεσημέρι στην Πάτρα.

Επικρότηση απόφασης Μιχαήλου

Θυμίζουμε πως μετά την αρχική άρνηση της Ιατροδικαστού Πατρών, την Παρασκευή 1 Απριλίου, ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας κ. Ευάγγελος Μιχαήλος διέταξε πρώτος τη διενέργεια νεκροτομής, για τα αίτια θανάτου του Νίκου Λυμπερόπουλου, όμως αυτή ανακλήθηκε λίγο αργότερα ύστερα από παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ηλείας.

Η οικογένεια του αξιωματικού του εμπορικού ναυτικού, μετά την αλλαγή της απόφασης, έδωσε εντολή στον δικηγόρο της, να προβεί σε εξώδικη καταγγελία προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

To Συμβούλιο Εφετών
Η Εισαγγελία Εφετών Πατρών δέχθηκε την αίτηση της οικογένειας του εκλιπόντα και χθες, με ψήφους 3-0 αποφάσισε οριστικά και αμετάκλητα πλέον να γίνει η νεκροψία και δικαίωσαν την οικογένεια του 41χρονου άνδρα που όλο αυτό το διάστημα ανέβηκε έναν πραγματικό «Γολγοθά» αφού πλέον, θα μάθει τουλάχιστον από τι πέθανε ο Νίκος Λυμπερόπουλος.
«Θρίλερ» 25 ημερών
O Νίκος Λυμπερόπουλος εξέπνευσε το βράδυ της Τρίτης 30 Μαρτίου στο Νοσοκομείου του Πύργου και από τότε παραμένει άταφος, με την οικογένεια να δίνει τον δικό της αγώνα για δικαίωση.

Η οικογένεια 41χρονου άνδρα τότε, είχε διατυπώσει πολλά ερωτήματα που αφορούσαν στις συνθήκες, τον χρόνο, τον χώρο και τις διαδικασίες της ιατρονοσηλευτικής αντιμετώπισης που είχε στην κλινική Covid όπου και νοσηλευόταν.

Όπως κατήγγειλαν μεταξύ άλλων, οι συγγενείς του, ο αδικοχαμένος Νίκος υποσιτιζόταν για περίπου είκοσι ημέρες ενώ ένα ακόμα μεγάλο ερωτηματικό έχει να κάνει και με την ώρα του θανάτου του.
Μέλη της οικογένειας, ισχυρίζονται, πως η πρώτη ενημέρωση όταν η μητέρα του πήγε στο νοσοκομείο για να ζητήσει την μεταφορά του στο Ρίο, ήταν ότι Νίκος Λυμπερόπουλος απεβίωσε στις 9.15 μ.μ. την στιγμή που την επόμενη ημέρα, στο πιστοποιητικό, ως ώρα θανάτου αναφερόταν η 10η μ.μ., δηλαδή 45 λεπτά αφότου είπαν στη μητέρα του ότι πέθανε.

Και όλα αυτά, όταν – σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας – λίγες ώρες πριν η μητέρα του φτάσει στο νοσοκομείο, ο Νίκος επικοινωνούσε με τους δικούς του και περίμενε την μεταφορά του…

Η οικογένεια του αξιωματικού του εμπορικού ναυτικού που άφησε πίσω του γυναίκα και τη νεαρή κορούλα του είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή , για την διαλεύκανση της υπόθεσης, την διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του.

Πηγή: patrastimes.gr