Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε ανακοίνωσε ότι αναβάλλει επ’ αόριστον την έναρξη της δεύτερης φάσης της επανεκκίνησης της οικονομίας, που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 21η Ιουλίου, εξηγώντας ότι η απόφαση αυτή βασίστηκε στις εισηγήσεις των ειδικών και του υπουργείου Υγείας, εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό.

Ο Μπουκέλε επέμενε ότι η πρόθεσή του ήταν να προχωρήσει στην πλήρη επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Αφού άκουσα τις γνώμες των ειδικών και πάνω απ’ όλα του υπουργείου Υγείας (…) αποφάσισα να αναστείλω τη Φάση 2 της επανεκκίνησης της οικονομίας», ανέφερε ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ μέσω Twitter. Χρειάζεται να συνεχιστεί ο «αυστηρός περιορισμός» για να ανασχεθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, πρόσθεσε.

Το Ελ Σαλβαδόρ είχε καταγράψει 355 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 11.846 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο πρόεδρος Μπουκέλε και το Κογκρέσο έχουν συγκρουστεί επανειλημμένα ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας. Τα μέλη του κοινοβουλίου ως εδώ αρνούνται να εγκρίνουν την απαίτηση της κυβέρνησης του Ναγίμπ Μπουκέλε να επιβληθούν νέα μέτρα περιορισμού της κίνησης των προσώπων.

Στη χώρα της κεντρικής Αμερικής επιβλήθηκε περιορισμός στην κίνηση των πολιτών από την 21η Μαρτίου ως τη 13η Ιουνίου. Η πρώτη φάση επανεκκίνησης της οικονομίας, τη 16η Ιουνίου, αφορούσε κάποιους τομείς της παραγωγής, ιδίως τις κατασκευές, την υφαντουργία και μέρος του δημόσιου τομέα. Η δεύτερη φάση επρόκειτο αρχικά να ξεκινήσει την 7η Ιουλίου, κατόπιν αναβλήθηκε για την 21η Ιουλίου, και πλέον μέχρι νεοτέρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: patrastimes.gr