Την 1η Δεκεμβρίου θα εκδικαστεί η υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων της προηγούμενης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (σ.σ. Σταυρούλας Παναγοπούλου), ενάντια της τωρινής διοίκησης.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας:

“Αναβλήθηκε για την 1η Δεκεμβρίου, η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει τον Ιούνιο ενάντια στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, οι απαξιωμένοι και νόθοι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, και ήταν προγραμματισμένα να συζητηθούν σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο Πατρών.

Σήμερα, και μάλιστα τη στιγμή που η κυβέρνηση φέρνει στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, η παραπάνω ομάδα συνεχίζει το «δικό της βιολί», προσπαθώντας μέσα από δικαστήρια και ασφαλιστικά μέτρα να επιστρέψει στη Διοίκηση του ΕΚ.  

Όμως, είναι τελικά πραγματικότητα αυτό που ο απλός κόσμος της Πάτρας, οι εργαζόμενοι αναρωτιόνται καθημερινά: «μα καλά, δεν βαρέθηκαν πια τόσα χρόνια; Αφού το Εργατικό Κέντρο Πάτρας έχει νόμιμη Διοίκηση, λειτουργεί νόμιμα όλα αυτά τα χρόνια…».

Εν τέλει, έτσι είναι τα πράγματα! Η σημερινή Διοίκηση του ΕΚ, η λειτουργία και δράση του ίδιου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, αναγνωρίζονται από χιλιάδες εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους.

Είναι αυτή η Διοίκηση που μαζί με δεκάδες άλλους αγωνιστές συνδικαλιστές δίνει καθημερινή μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς, πρωτοστατεί για κάθε λαϊκό πρόβλημα, οργανώνει τον αγώνα της εργατικής τάξης της πόλης μας. Γι’ αυτό και σήμερα, κανένα δίκαιο, κανένας νόμος δεν μπορεί να δεχτεί να μετατραπεί το άδικο σε δίκαιο.

Απευθύνουμε μαχητικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους, να γίνει δική τους υπόθεση η υπεράσπιση της νόμιμα εκλεγμένης Διοίκησης του ΕΚΠ, των συλλογικών μας διαδικασιών. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα τους, να είναι σε διαρκή ετοιμότητα και αγωνιστική κινητοποίηση όλο αυτό το διάστημα που οι νόθοι εργατοπατέρες συνεχίζουν να επιτίθενται σε όλους εμάς προσπαθώντας να καθαιρέσουν τη νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση του ΕΚΠ και την ίδια ώρα η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή νέο αντιδραστικό «οδοστρωτήρα» στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει βήμα πίσω! Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας άλλαξε ρότα και αυτό είναι που τους ενοχλεί. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού της πόλης μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για όλα αυτά που έχουμε ανάγκη και μας τα στερούν, κόντρα σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Για να μην εφαρμοστεί στην πράξη το αντεργατικό τερατούργημα που ψήφισε η κυβέρνηση και παράλληλα να ζωντανέψουν κι άλλο τα σωματεία, να δυναμώσουν τη δράση και λειτουργία τους.

Απαντάμε με νέα συγκέντρωση στις 10 Σεπτέμβρη, 9:00πμ, έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας όπου δικάζονται ξανά τα ασφαλιστικά μέτρα, όλων αυτών των απαξιωμένων στη συνείδηση του λαού μας.”

Πηγή: patrastimes.gr