Ερευνητές της ιατρικής σχολής Miller του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι έχουν ήδη βρει τους πρώτους άνδρες, ηλικίας 18-50 ετών, που θα κάνουν το εμβόλιο και θα δώσουν δείγματα σπέρματος ώστε να διαπιστωθεί ο αντίκτυπος του εμβολίου στην ανδρική γονιμότητα.

“Με βάση τον μηχανισμό με τον οποίο δρα το mRNA, δεν περιμένουμε ότι τα εμβόλια COVID-19 θα έχουν αντίκτυπο στη γονιμότητα των ανδρών, αλλά προφανώς χρειαζόμαστε δεδομένα να επιβεβαιώνουν αυτήν την υπόθεση”, είπαν οι ερευνητές και εξήγησαν ότι θα αξιολογήσουν την παραγωγή σπερματοζωαρίων και την ποιότητά τους. Θα εξετάσουμε ένα δείγμα σπέρματος προτού κάνουν το εμβόλιο, σε τρεις και έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό”.

“Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι αυτή η μελέτη θα βοηθήσει στην επιβεβαίωση της ασφάλειας του εμβολίου όσον αφορά τη γονιμότητα των ανδρών”, κατέληξαν οι ερευνητές.

Τα πρώτα, προκαταρκτικά δεδομένα από τους 60 εθελοντές αναμένονται την άνοιξη του 2021. Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Μαϊάμι που μελετούν την επίδραση του COVID-19 στα σπερματοζωάρια, έχουν διαπιστώσει ο ίδιος ο ιός επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος.

“Η ομάδα μας και άλλοι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι ο ιός που προκαλεί τη λοίμωξη COVID-19 μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή σπέρματος. Έχουμε δει ότι πολύ καιρό μετά την αντιμετώπιηση της λοίμωξης,όταν οι άνδρες δεν έχουν πια συμπτώματα, ο ιός μπορεί να συνεχίσει να παραμένει μέσα στους όρχεις. Πιστεύουμε λοιπόν ότι το ερώτημα σχετικά με το πώς το COVID-19 επηρεάζει τη γονιμότητα πρέπει να απαντηθεί και σίγουρα αξίζει να ερευνηθεί με περαιτέρω μελέτες”, είπαν οι Αμερικανοί επιστήμονες αναπαραγωγικής ουρολογίας.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την κλινική δοκιμή του εμβολίου σχετικά με την ανδρική γονιμότητα εδώ 

Πηγή: patrastimes.gr