Σήμερα το μεσημέρι θα δοθούν σαφείς απαντήσεις για την κατάσταση της υγείας του 6χρονου Φώτη, θύμα του ατυχήματος που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια των αγώνων του καρτ, στο κέντρο της πόλης.

Το συμβάν άγγιξε το πανελλήνιο και έστρεψε το βλέμμα πάνω στον άτυχο μικρό με την ελπίδα ότι θα σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις με τα καλά νέα της εξέλιξης της υγείας του.
«Δίνουμε έναν πολύ αξιοπρεπή αγώνα. Βρισκόμαστε στο δεύτερο 244ωρο και σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα ανοίξουμε ένα νευρολογικό παράθυρο, δηλαδή θα μειώσουμε την καταστολή και θα δώσουμε κάποιες εντολές στον μικρό. Ο τρόπος που θα αντιδράσει, θα κρίνει τα επόμενα βήματά μας» μας είπε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης.

Ο κ. Ηλιάδης προσθέτει ότι «αν πάνε τα πράγματα όπως θέλουμε, δηλαδή έχουμε θετική αντίδραση σε αυτό το νευρολογικό παράθυρο και ο μικρός απαντήσει στα ερεθίσματά μας, θα κάνουμε μία μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, ώστε να αποκλείσουμε τη διάχυτη αξονική βλάβη και αν αυτό αποκλειστεί, θα τον ξυπνήσουμε. Αν δούμε ότι υπάρχει, θα παραμείνει διασωληνωμένος. Είμαστε αισιόδοξοι όπως και ελπίζουμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά και δεν θα έχουμε νευρολογικά ελλείμματα».

Ο κ. Ηλιάδης υπογραμμίζει ότι η ταχύτατη αντίδραση σε επίπεδο παροχής πρώτων βοηθειών, μεταφορά στο Καραμανδάνειο και ακολούθως της διασωλήνωσής τους βοήθησαν ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα. «Το σύστημα λειτούργησε πάρα πολύ καλά. Πήγε πολύ γρήγορα στο Καραμανδάνειο τους παρασχέθηκαν οι υπηρεσίες που έπρεπε διασωληνώθηκε εγκαίρως από την αναισθησιολόγο του Καραμανδανείου την κ. Τρίγκα και ακολούθως με τη συνοδεία του γιατρού του ΕΚΑΒ Ιορδάνη Αμπατζίδη μεταφέρθηκε σε εμάς με ασφάλεια. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα».

Πηγή: patrastimes.gr