Η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα χαλαρώσει αυτήν την εβδομάδα για τα εστιατόρια και τα καφέ τα περιοριστικά μέτρα που έχει υιοθετήσει με στόχο την ανάσχεση της επιδημίας της COVID-19, αφού έχουν περάσει 17 μέρες χωρίς να έχει καταγράψει κανένα κρούσμα μετάδοσης του νέου κορονοϊού στην κοινότητα.

Η κίνηση αυτή γίνεται την ώρα που η πόλη Περθ, στην πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατέγραψε μια τρίτη ημέρα χωρίς νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ από τη Δευτέρα έχει τεθεί σε λοκντάουν για πέντε ημέρες, μετά τη διάγνωση με τον ιό ενός εργαζομένου σε ξενοδοχείο καραντίνας ενώ τα κρούσματα σέ όλη την Αυστραλία είναι σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Η Νέα Νότια Ουαλία ενίσχυσε τα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας τον Δεκέμβριο μετά τον εντοπισμό περισσότερων από 100 κρουσμάτων στο βόρειο και το δυτικό τμήμα της πολιτείας.

Η πρωθυπουργός της πολιτείας Γκλάντις Μπερετζικλιάν δήλωσε ότι βάσει των νέων μέτρων θα διπλασιαστεί από την Παρασκευή ο αριθμός των πελατών που θα επιτρέπεται να δέχονται τα εστιατόρια και τα καφέ, για να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις να ανακάμψουν.

Η Δυτική Αυστραλία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θέτει σε λοκντάουν περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους στην πρωτεύουσά της Περθ μετά τη θετική διάγνωση φρουρού ασφαλείας σε ξενοδοχείο καραντίνας, γεγονός που προκάλεσε φόβους για μεγαλύτερη εξάπλωση του νέου κορονοϊού στην κοινότητα.

Η μεγάλη αυτή και σε μεγάλο βαθμό απομονωμένη πολιτεία είναι γνωστή στην Αυστραλία για τη σκληρή απάντησή της στην πανδημία, στην οποία περιλαμβανόταν το κλείσιμο των συνόρων της στην υπόλοιπη χώρα έως πρόσφατα, όταν τα ξανάνοιξε για κάποιες περιοχές.

Η Αυστραλία έχει καταφέρει να θέσει σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο την επιδημία του νέου κορονοϊού, περιορίζοντας τα κρούσματα σε λιγότερα από 29.000 και τους θανάτους από COVID-19 σε 909, αναλαμβάνοντας γρήγορα δράση, όπως έγινε και στο Περθ, και υιοθετώντας αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους.

Πηγή: patrastimes.gr