Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει στις υγειονομικές αρχές το κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε γηροκομείο στο Μοσχάτο. Ειδικότερα, μια 28χρονη νοσηλεύτρια, εντοπίστηκε θετική στον COVID-19, αφού ανέβασε πυρετό και υπεβλήθη σε τεστ.

Η 28χρονη ειδοποίησε τους υπευθύνους στον οίκο ευγηρίας, οι οποίοι και αποφάσισαν να τεθεί η δομή σε καραντίνα, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου 60 άνθρωποι μπαινοβγαίνουν στον χώρο, εργαζόμενοι και ηλικιωμένοι.

Μιλώντας στο ΜEGA, ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, τόνισε πως στο συγκεκριμένο γηροκομείο τηρούνταν πολύ προσεκτικά τα πρωτόκολλα ως προς τους επισκέπτες.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Ευθυμίου, σε αυτό τον οίκο ευγηρίας, φιλοξενείται και η μητέρα του, γι’ αυτό όπως είπε, έχει διπλή αγωνία.

«Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία στον κόσμο» τόνισε ο δήμαρχος για το ενδεχόμενο διασποράς του κορωνοϊού στο γηροκομείο, ζητώντας από όλους να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα που σύστησε η πολιτεία.

Σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στη δομή στο Μοσχάτο προκειμένου να πραγματοποιήσει τεστ για κορωνοϊό σε όσους βρίσκονται στο γηροκομείο.

Πηγή: patrastimes.gr