Μπορεί το τελευταίο διάστημα η προσοχή της Τουρκίας να βρίσκεται στην Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, ωστόσο φαίνεται πως δεν έχει παραγκωνίσει το ενδιαφέρον της για τα δυτικά της σύνορα και τις σχέσεις με την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην Ελλάδα αναμένεται να βρεθεί στα τέλη Μαΐου για επίσημη επίσκεψη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης στην εφημερίδα Καθημερινή, οι λεπτομέρειες του συγκεκριμένου ταξιδιού δεν έχουν καθοριστεί ακόμη.

Οι δύο πλευρές θα έρθουν σε επαφή προκειμένου να γίνουν οι συνεννοήσεις μετά το Μπαϊράμι το οποίο ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως χθες, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά την ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής τόνισε πως η Ελλάδα επιθυμεί την αποκλιμάκωση και την ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας και επισήμανε πως υπάρχει πρόσκληση προς τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να επισκεφτεί την Αθήνα σε ανταπόδοση της δικής του επίσκεψης στην Άγκυρα.

Εάν και εφόσον προχωρήσει το ενδεχόμενο αυτό, τότε ανοίγει ο δρόμος και για πιθανή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Πηγή: patrastimes.gr