Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακοινώσεις της επιτροπής εμβολιασμού της χώρας αναμένονται εκτός απροόπτου σήμερα.  Η επιτροπή θα ανακοινώσει ότι η πλατφόρμα emvolio.gov.gr θα είναι διαθέσιμη για τον εμβολιασμό των ηλικιακών κατηγοριών 25-29 ετών με όλα τα εμβόλια.

Σημειώνεται πως η ηλικιακή αυτή ομάδα εμβολιάζεται επί του παρόντος μόνο με το εμβόλιο της Johnson & Johnson και πλέον θα είναι διαθέσιμα ραντεβού και με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna. Υπενθυμίζεται πως το εμβόλιο της AstraZeneca δεν έχει λάβει στη χώρα μας έγκριση για τα άτομα κάτω των 30 ετών.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 18-24 ετών, για τους οποίους θα ισχύσει το ίδιο εμβολιαστικό πλάνο. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το πράσινο φως για το άνοιγμα των ραντεβού θα δώσουν παραδόσεις της Johnson & Johnson που αναμένονται και μία επιβεβαίωση για επόμενες δόσεις από τη εταιρεία Pfizer.

Μέσα στην εβδομάδα επίσης αναμένεται να υπάρχουν ανακοινώσεις και για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον, που θα γίνονται σε κατάκοιτα άτομα. Το εμβόλιο που έχει προκριθεί είναι το μονοδοσικό της Johnson&Johnson.

Πηγή: patrastimes.gr