“Νέο”…πρώτο κουδούνι μετά από περίπου  2 1/2 μήνες σήμερα για τους μαθητές των γυμνασίων στην Πάτρα η οποία εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη των περιοχών με υψηλό ιικό φορτίο κορονοϊού.

]Η “μίνι” επιστροφή στα θρανία και για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, συνοδεύεται από προβληματισμό και ενστάσεις καθώς η ΕΛΜΕ Αχαΐας κάνει λόγο για απόφαση η οπαία για να εφαρμοστεί και να δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας θα έπρεπε να συνοδεύεται από αραίωμα των μαθητών ανά αίθουσα, αύξηση των εκπαιδευτικών και δυνατότητες τήρησης του πρωτοκόλλου.

«Γυρίζουμε στα θρανία τηρώντας τα μέτρα, μαθαίνουμε ασφαλείς», είναι το μήνυμα της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, κατά την ανακοίνωση του ανοίγματος γυμνασίων και λυκείων. Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να τηρήσουν τα γνωστά -πλέον- μέτρα πρόληψης: υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χρήση αντισηπτικών και τακτικοί αερισμοί των χώρων. Επιπλέον, τα διαλείμματα θα γίνονται ανά ομάδες μαθητών, ενώ σταθερές θα είναι οι ομάδες των μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες. Σχολαστικοί αναμένεται να είναι οι καθαρισμοί όλων των χώρων των σχολείων, ενώ ειδικά μέτρα έχουν ληφθεί για την προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήση μουσικών οργάνων κ.ά.. Οι σχολικές γιορτές θα γίνονται επίσης με μέτρα και οι σχολικές επισκέψεις ή οι περίπατοι θα πραγματοποιούνται ανά τμήμα.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ στα σχολεία θα συνεχιστούν. Παράλληλα, συνεχίζει να είναι σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού από εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες άνω των 16 (edu.testing.gov.gr). Όπως έχει τονιστεί από το υπουργείο Παιδείας, ο έλεγχος αυτός χρησιμεύει προκειμένου να υπάρχει μία καλύτερη επιδημιολογική εικόνα των σχολείων.

Πηγή: patrastimes.gr