Δεν το βάζει κάτω ένας επιχειρηματίας στη Χαλκίδα παρά το γεγονός ότι κάθε τρεις και λίγο φοράει… χειροπέδες, καθώς παραβίασε το μέτρο σφράγισης του καταστήματός του για τέταρτη φορά από τις 6 Απριλίου! Μόνο που αυτή τη φορά δεν διακινούσε μόνο λαθραία καπνικά είδη, αλλά και… βαρελότα!

Ο συστηματικός παραβάτης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης να λειτουργεί το κατάστημα στο οποίο είχε μπει «λουκέτο» στις 13 Απριλίου λόγω παραβάσεων της νομοθεσίας περί προστασίας της δημόσιας υγείας. Σαν να μην έφτανε αυτό, διαπιστώθηκε ότι είχε κρυμμένα έξι αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων και 110 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού που είχαν… ξεμείνει από την τελευταία φορά που συνελήφθη, ενώ διέθετε προς πώληση 800 τεμάχια πυροτεχνημάτων!

Έτσι, συνελήφθη για τέταρτη φορά και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας με κατηγορίες για παραβίαση της σφράγισης του καταστήματος και παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ένας συνεργάτης του που αναζητείται για να συλληφθεί.

Ο αμετανόητος επιχειρηματίας είχε συλληφθεί για τελευταία φορά την περασμένη Τρίτη, όταν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας έκαναν έλεγχο στο μαγαζί και σε ένα σπίτι του και κατέσχεσαν 210 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων και 25 συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού συνολικού βάρους ενός κιλού και 250 γραμμαρίων. Στις 6 Απριλίου είχαν κατασχεθεί 130 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων και 52 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους δυο κιλών και 966 γραμμαρίων και στις 16 Απριλίου άλλα 271 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων και 87 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών και 350 γραμμαρίων!

Πηγή: patrastimes.gr