“Καλούμε τον λαό της Πάτρας να δώσει το παρόν στην κινητοποίηση της 6ης Φλεβάρη στις 12:00 στην Πλ. Γεωργίου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων στην πολιτική και κινηματική δράση και των αγώνων που πρέπει να δώσουμε ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης.

Οι  τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας στην περιοχή μας αποκαλύπτουν την κυβερνητική αδιαφορία που έχει αφήσει εκτεθειμένο το λαό μας στο θανατηφόρο ιό. Προσπερνώντας το πραγματικό πρόβλημα του συστήματος υγείας και βλέποντας το να καταρρέει, το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να ενισχύει την καταστολή και τα πρόστιμα με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί έλεγχοι να είναι περισσότεροι από τα covid-tests.Η δήλωση του Χρυσοχοϊδη πως «η Αστυνομία είναι το ΕΣΥ της προστασίας μας» δείχνει με ποιον τρόπο αντιμετωπίζουν την πανδημία.

Εκμεταλλευόμενη αυτήν την κατάσταση η κυβέρνηση έχει στήσει έναν μηχανισμό απαγορεύσεων και τρομοκρατίας που αναστέλλει όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα. Το χτύπημα των διαδηλώσεων και ο χουντικής έμπνευσης νόμος που τις απαγορεύει, οι συλλήψεις αγωνιστών  τα εκδικητικά πρόστιμα σε διαδηλωτές, η διευρυμένη αστυνομοκρατία σε κινηματικές στιγμές, οι δικογραφίες που σχηματίζει η ΕΛ.ΑΣ. για κινητοποιήσεις που έχουν γίνει, διαμορφώνουν ένα κλίμα τρομοκρατίας που σα στόχο έχει τον λαό και όχι την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα έχει αποδείξει πως η αυτοπροστασία από τον επικίνδυνο ιό είναι εξίσου σημαντική με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Οι αγώνες για δουλειά, υγεία και παιδεία δεν μπαίνουν σε καραντίνα, είναι αγώνες που πρέπει να δίνονται την ώρα που το σύστημα έχει εξαπολύσει μια γενικευμένη έφοδο σε όσες κατακτήσεις έχουν απομείνει. Η αλληλεγγύη σε όσους διώκονται για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις είναι απαραίτητη και δυναμώνει όσο δυναμώνουν και μαζικοποιούνται οι αγώνες μας.

Οι οργανώσεις που συνυπογράφουμε αυτό το κάλεσμα συμμετέχουμε στην πανελλαδική κινητοποίηση που έχουν αποφασίσει πρωτοβουλίες και επιτροπές σε αρκετές πόλεις με στόχο την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών.

  • Όχι στο νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων στην απαγόρευση της  κυκλοφορίας & στην ποινικοποίηση της πολιτικής, κινηματικής δράσης.
  • Να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες.
  • Όχι την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα  για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/2 12:00 ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αριστερή Ανασύνθεση, ΚΚΕ(μ-λ), ΟΚΔΕ, ΣΕΚ”

Πηγή: patrastimes.gr