Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν δάσκαλοι και γονείς στο γεγονός των ανοικτών παράθυρων κατά την ώρα της διδασκαλίας.

Τα παιδιά αναγκάζονται να κάνουν μάθημα με γάντια, σκουφιά και παλτά, ενώ σε σχολεία στη βόρεια Ελλάδα, όπου οι θερμοκρασίες λόγω του χιονιά είναι πολύ χαμηλές, οι μαθητές έχουν προμηθευτεί μικρές κουβέρτες για την αντιμετώπιση του κρύου.

Οι δάσκαλοι είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν τα μέτρα αυτά που ορίζει ο νόμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας με τους γονείς να εκφράζουν τους φόβους τους μήπως αρρωστήσουν τα παιδιά τους από το κρύο που επικρατεί μέσα στις τάξεις εν ώρα μαθήματος.

Οι μέρες του χιονιά κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το μάθημα όπως υποστηρίζουν στο “protothema.gr” ορισμένοι γονείς γιατί τα παιδιά τους παλεύουν με τις πολικές θερμοκρασίες. Παρόλα αυτά οι μαθητές και οι δάσκαλοι προσπαθούν να προσαρμοστούν στις νέες δύσκολες συνθήκες διδασκαλίας μέσα στην τάξη, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για το λόγο αυτό ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κοινοποιεί το αίτημα του για λειτουργία των σχολείων του Δήμου Κοζάνης με τηλεκπαίδευση. Στην επιστολή της 15ης Ιανουαρίου 2021, ο κ. Μαλούτας ζητά την επανεξέταση του θέματος της επαναφοράς στη λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σε τοπικό επίπεδο, για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο λόγω των καιρικών συνθηκών.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Ο Δήμος Κοζάνης καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και σε απόλυτη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, έλαβε και εφάρμοσε αυστηρά τα μέτρα, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την δημόσια υγεία.

Τις τελευταίες όμως ημέρες δεν μπορούμε παρά να δηλώσουμε την ανησυχία μας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο, ως απόρροια της επιστροφής των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις αίθουσες διδασκαλίας σε συνδυασμό με τη ραγδαία επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Εφόσον η διεξαγωγή των μαθημάτων γίνεται δια ζώσης και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες αερισμού (αερισμός αιθουσών, ανοικτά παράθυρα) που απαιτούνται λόγω covid-19, δημιουργούνται απαγορευτικές συνθήκες εκπαίδευσης τη στιγμή που η εξωτερική θερμοκρασία αγγίζει τους -8 έως -10 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του κλίματος στην περιοχή μας, κρίνεται αποφασιστικής σημασίας για εμάς, να προλαμβάνουμε τις οποιεσδήποτε καταστάσεις μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, παρά να εφησυχάζουμε σε μια εκ των υστέρων καταστολή τους.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη μας τις επιδημιολογικές συνθήκες, θεωρούμε απειλή για την τοπική κοινωνία την εξακολούθηση των δια ζώσης μαθημάτων για τους μαθητές των Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των βρεφονηπιακών σταθμών και των ΚΔΑΠ από την ερχόμενη Δευτέρα, 18/1/2021 και μέχρι οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν.

Κατά συνέπεια και με βάση τα παραπάνω, παρακαλώ να επανεξετάσετε το θέμα της επαναφοράς σε τοπικό επίπεδο στο καθεστώς της τηλεκπαίδευσης για όσο χρονικό διάστημα αυτό κριθεί αναγκαίο λόγω καιρικών συνθηκών».

Πηγή: patrastimes.gr