Ο Σύλλογος Δασκάλων Πάτρας, εκφράζει αντιδράσεις για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών και για αυτό το λόγο είχε με τον με τον Διευθυντή εκπαίδευσης. Μάλιστα σε ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας αναφέρεται:

“Μετά από έντονο κύμα διαμαρτυριών από συναδέλφους σε μέλη του ΔΣ αλλά και ευρύτερα, αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας συναντήθηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού με τον Διευθυντή εκπαίδευσης με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τον τρόπο, τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα των αποσπάσεων εντός του ΠΥΣΠΕ Αχαΐας.

Ο Σύλλογός μας έθεσε στον Διευθυντή Εκπαίδευσης όλο το πλαίσιο των διαδικασιών όπως είχε διαμορφωθεί τα προηγούμενα χρόνια και αποτελούσε δοκιμασμένο και αποτελεσματικό κεκτημένο για το ΠΥΣΠΕ Αχαΐας  ,(το οποίο άλλωστε είχε συνδιαμορφώσει και ο ίδιος ως επί σειρά  ετών αιρετό μέλος του υπηρεσιακού συμβουλίου) και ταυτόχρονα  προτείναμε να επανέλθει η συγκεκριμένη διαδικασία . Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν διεξοδική ,διήρκησε αρκετή ώρα και με τεκμηριωμένο τρόπο καταθέσαμε προτάσεις και ολοκληρωμένο χρονοδιάγραμμα για την διαδικασία των υπηρεσιακών μεταβολών ώστε να διασφαλιστεί η ισονομία, η δικαιοσύνη και η διαφάνεια στις τοποθετήσεις των συναδέλφων .

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης αφού άκουσε με προσοχή τις προτάσεις μας ,απάντησε ότι για φέτος υπάρχει ένα δεσμευτικό χρονικό πλαίσιο εξ’ αιτίας  των επικείμενων διορισμών αλλά και της πιθανής μεταφοράς οργανικών θέσεων ειδικοτήτων από τη β/θμια στην α/θμια και εξήγησε ότι γι αυτό ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία ,όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξετάσει ή την επαναφορά της διαδικασίας με τον σωστό τρόπο σε διαφορετικά χρονικά πεδία ή τη δυνατότητα σε δεύτερο χρόνο επικαιροποίησης και τροποποίησης των αρχικών δηλώσεων προτίμησης σχολικών μονάδων των συναδέλφων.

Για εμάς το θέμα παραμένει ανοιχτό και θα επανέλθουμε άμεσα  εντός της εβδομάδας με δυναμικό τρόπο ώστε οι απαντήσεις να είναι σαφείς , ξεκάθαρες και το χρονοδιάγραμμα οριοθετημένο απόλυτα με διαφανή και δημοκρατικό τρόπο.”

Πηγή: patrastimes.gr