Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε σήμερα στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα επιστολή, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων, αποκλειστικά με εμβολιασμένους.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Β’ – 3958/27-08-2021), προβλέπονται μεταξύ άλλων, «Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία, χωρίς περιορισμό ατόμων», «… Αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους … και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο …».

Με την απόφασή σας, αφαιρείται το δικαίωμα στη δια ζώσης συμμετοχή στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, όσων δεν έχουν εμβολιαστεί.

Μετά τους εργαζόμενους, τώρα διαιρείτε και εκβιάζετε, με αποκλεισμό από τις δια ζώσης συνεδριάσεις και τους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, καθώς και τους δημότες που θέλουν να θέσουν οποιοδήποτε ζήτημα τους απασχολεί, στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Με την απόφασή σας αυτή, υλοποιείτε την πολιτική της κυβέρνησής σας, που αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και να πείσει το λαό για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, επιδιώκει να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες, στην ατομική ευθύνη των πολιτών.

Ζητάμε άμεσα να αλλάξει η απόφασή σας.

Να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον covid-19 (μάσκες, αποστάσεις κ.λπ.) όχι μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν βεβαίωση νόσησης, αλλά και όσοι έχουν πραγματοποιήσει rapid ή μοριακό τεστ. Ό,τι δηλαδή προβλέπεται στην καθημερινή κοινωνική ή επαγγελματική δραστηριότητα.

Ζητάμε να γίνουν σεβαστές και να μην ακυρωθούν οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, από τα κυβερνητικά υπηρεσιακά όργανα.

Κύριε Υπουργέ,

Για μας, παραμένει προτεραιότητα η προστασία της υγείας του λαού. Είμαστε ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ.

Ο εξαναγκασμός, οι δωροεπιταγές των 150 ευρώ, η διαίρεση του λαού σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, τα αντιφατικά μηνύματα της κυβέρνησης, δημιουργούν καχυποψία, ενισχύουν τον ανορθολογισμό, μειώνουν το κύρος της επιστήμης στην συνείδηση του λαού και τελικά οδηγούν στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Υποσκάπτουν τη μεγάλη προσπάθειά μας να πείσουμε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, μέσα από τους δρόμους της πρόληψης, της ουσιαστικής επιστημονικής ενημέρωσης.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε, όλο αυτό το διάστημα, από την κυβέρνησή σας, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Μέτρα πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (χώροι εργασίας, μέσα μαζικής μεταφοράς, ιχνηλάτηση στα σχολεία, συχνά δωρεάν τεστ, φαρμακοεπαγρύπνηση κ.λπ.).

Ο Δήμος μας συνεχίζει την προσπάθεια για ολοκληρωμένη πληροφόρηση των εργαζομένων για την αναγκαιότητα και τα οφέλη του εμβολιασμού».

Πηγή: patrastimes.gr