Ο ΙΣΑ πρόκειται να αποστείλει στα μέλη του ένα ερωτηματολόγιο που θα συμπληρώνει το άτομο που πρόκειται να κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο, μετά την κλινική εξέταση από το γιατρό.

Επισημάνθηκε ότι δεν θα πρέπει να μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα, μεταξύ της συνταγογράφησης και τον εμβολιασμό γιατί είναι πιθανόν να έχουν αλλάξει τα δεδομένα της υγείας του ατόμου που θα εμβολιαστεί κάτι για το οποίο ο γιατρός που έχει συνταγογραφήσει το εμβόλιο, δεν φέρει ευθύνη.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι ο μόνος αρμόδιος για τον εμβολιασμό είναι ο θεράπων γιατρός, ο οποίος μπορεί να αξιολογήσει την υγεία του ασθενούς κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού.

ΙΣΑ για μάσκες σε παιδιά

Επίσης τα μέλη της Επιτροπής τόνισαν ότι είναι απόλυτα ασφαλής, η χρήση της μάσκας για τα παιδιά άνω των 2 ετών.

Σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα, η χρήση της μάσκας στα παιδιά δεν συνοδεύεται από υπερκαπνία σε άτομα με φυσιολογική αναπνευστική λειτουργία.

Επιπλέον τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρό χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα, συγγενή καρδιοπάθεια ή σύνδρομο ανοσοανεπάρκειας έχουν μεγάλο κίνδυνο σοβαρής νόσου εφ’ όσον μολυνθούν από τον κορωνοϊό και θα πρέπει να λαμβάνουν σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε την ανάγκη συστηματικής και υπεύθυνης ενημέρωσης των παιδιών, των εκπαιδευτικών και γενικότερα των πολιτών για τη χρήση της μάσκας, τη σχολαστική τήρηση των κανόνων προστασίας και το χειρισμό των δύσκολων καταστάσεων που προκύπτουν από την επιδημία.

«Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ πρόκειται να αναλάβουν το επόμενο χρονικό διάστημα νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη των πολιτών και την υγειονομική θωράκιση της Αττικής. Στόχος μας είναι κανένας πολίτης να μην αισθάνεται αβοήθητος μέσα στη σοβαρή αυτή υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και ειδικά το Λεκανοπέδιο. Αναπτύσσουμε ένα ευρύ πλέγμα δράσεων με στοχευμένες πολιτικές πρόληψης και στήριξης των πολιτών», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Πηγή: patrastimes.gr