Κατά την παρέμβασή του στο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρθηκε στο νέο πληροφοριακό σύστημα το οποίο θα ενημερώνεται αυτόματα για τις τιμές. Κατά την παρέμβασή του στο Συνέδριο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον αντικειμενικό προσδιορισμό των αξιών ακινήτων, τονίζοντας ότι περιλαμβάνει δύο φάσεις:

Η πρώτη φάση, που έχει υλοποιηθεί, αφορά:

Την επέκταση της εφαρμογής του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού σε όλη την Επικράτεια, αντιπροσωπεύοντας πλέον το 98% του πληθυσμού.
Τη διαμόρφωση ενός πλήρους ψηφιοποιημένου συστήματος απεικόνισης των ζωνών του αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων.
Την επικαιροποίηση όλων των τιμών εκκίνησης από πιστοποιημένους εκτιμητές.
Όπως επεσήμανε, η δεύτερη φάση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας στοχεύει στην ανάπτυξη ενός πληροφοριακού συστήματος που θα ακολουθεί

τις τάσεις στην αγορά ακινήτων,
στον εκσυγχρονισμό του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας ενός ακινήτου και
στην αντικατάσταση του όρου της αντικειμενικής αξίας με την εμπορική
«Η ελληνική αγορά ακινήτων αναμένεται να ωφεληθεί σημαντικά στην προσπάθειά της να ενταχθεί στις ώριμες αγορές και στην προσέλκυση επενδύσεων, ενώ έτσι θα δημιουργηθεί επιπλέον δημοσιονομικός χώρος για την περαιτέρω μείωσης της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας», υπογράμμισε.

Πηγή: patrastimes.gr