Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος είπε ότι τα εμβόλια «αναμένεται να προστατεύουν οπωσδήποτε κάποιους μήνες, αλλά δεν γνωρίζουμε τι γίνεται με τη μεταδοτικότητα»

«Τα εμβόλια βρίσκονται προ των πυλών» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Μιλώντας στο Οpen και τη Φαίη Μαυραγάνη υπογράμμισε ότι δύο εμβόλια για τον κορονοϊό αναμένεται να πάρουν έγκριση και άλλα δύο είναι σε κυλιόμενη αξιολόγηση.

«Τα δυο είναι κοντά στην αδειοδότηση. Στην Ελλάδα θα τα έχουμε αρχές Ιανουαρίου, σύμφωνα με το πλάνο. Θα έχουμε πάνω από 1.000 εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα και πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, μετά οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες. Έχει ξεκινήσει εδώ και 2 μήνες ο σχεδιασμός. Θα υπάρξουν διαφορετικά εμβόλια και θα υπάρξει καμπάνια ενημέρωσης», ανέφερε.

Όσον αφορά το πόσο διαρκεί η προστασία από τα εμβόλια ο κ. Παναγιωτακόπουλος σχολίασε ότι «δεν είναι ακόμη σαφές, αναμένεται να προστατεύουν οπωσδήποτε κάποιους μήνες, αλλά δεν γνωρίζουμε τι γίνεται με τη μεταδοτικότητα» ενώ σημείωσε ότι την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού θα έχει περατωθεί ο εμβολιασμός σε δόσεις.

Πηγή: patrastimes.gr