Μπορεί τα τελευταία 24ωρα η προσοχή της κυβέρνησης να έχει στραφεί στην κακοκαιρία και στις επιπτώσεις της «Μήδειας» κυρίως στην Αττική, δεν παύει ωστόσο, να απασχολεί εξίσου και η πανδημία. Τα περιοριστικά μέτρα είναι εν ισχύ και τα δεδομένα εξετάζονται καθημερινά.

Αττική, Αχαΐα και Εύβοια βρίσκονται σε καθεστώς αυστηρού lockdown, για το οποίο, στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση για παράταση. Ωστόσο ακόμη, όπως διαμηνύουν στην κυβέρνηση είναι νωρίς για αποφάσεις, μιας και όλα θα κριθούν την Παρασκευή, στην σύσκεψη των λοιμωξιολόγων οι οποίοι θα εξετάσουν τα δεδομένα της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν φωνές που πιέζουν για παράταση των περιοριστικών μέτρων για διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων μετά την 28η Φεβρουαρίου.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, πάντως, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημείωσε πως με λίγη προσοχή αυτό, ίσως είναι το τελευταίο lockdown. Μάλιστα δήλωσε πως όταν φύγει αυτό το lockdown καλό είναι να ανοίξουμε με click in shop ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και ότι το πιο σημαντικό είναι να μην πάμε σε νέο lockdown.

Προς το παρόν πάντως, τον πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί οι οποίοι εφιστούν την προσοχή για την ανάγκη τήρησης των μέτρων, κάτι το οποίο εισακούγεται από τους πολίτες αφού από τις αρχές υπάρχει ικανοποίηση για την ανταπόκριση, παρά την κόπωση που υπάρχει στην κοινωνία μετά από έναν χρόνο περιοριστικών μέτρων.

Πηγή: patrastimes.gr