Σε αγώνα δρόμου προκειμένου όλα να είναι έτοιμα όταν έρθουν οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου για τον κορονοϊό βρίσκονται ήδη και σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας οι εμπλεκόμενοι φορείς καθώς στη ζώνη ευθύνης της 6ης υγειονομικής περιφέρειας στην οποία υπάγονται Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία πρόκειται να αναπτυχθούν συνολικά περισσότερα από 176 εμβολιαστικά κέντρα με ένα μεγάλο ποσοστό να αφορά στην Πάτρα και την ευρύτερη αυτής περιφέρεια.

Οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε όλα τα κέντρα υγείας ημερήσιου , αστικού τύπου και μη σε όλους τους τομείς της πόλης και σε όλο το νομό με αυτά του Αγίου Αλέξιου, της άνω πόλης και στα Ζαρουχλέϊκα να επωμίζονται σε ότι αφορά την Πάτρα , σε πρώτο χρόνο το μεγαλύτερο φορτίο, ενώ δεν αποκλείεται να εξασφαλιστούν και άλλοι υγειονομικοί χώροι προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού εμβολιασμών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πέραν του δεδομένου, ότι οι πρώτες παρτίδες που θα φτάσουν στην περιοχή θα αφορούν στον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού – η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για μέσα έως τέλη Ιανουαρίου του 2021, οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας θα κληθούν να υποβάλουν το αίτημα για να εμβολιαστούν  με τρεις τρόπους . Με την αποστολή  SMS, μέσω διαδικτύου (online) και τηλεφωνικά.

Προαπαιτούμενο για να γίνουν όλα αυτά είναι η προμήθεια και στα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής, σε ΄τι αφορά πρωτίστως στο εμβόλιο της Pfizer των αναγκαίων ψυγείων βαριάς κατάψυξης που απαιτούνται για την συντήρηση του .

Ο εμβολιασμός θα γίνεται δωρεάν ενώ για το ποιοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες στην περιοχή , που θα ακολουθήσουν μετά τους υγειονομικούς στο εμβολιαστικό πρόγραμμα προβλέπεται η έκδοση και απόδειξη σχετικών πιστοποιητικών.

Ο έλεγχος των δικαιούχων από την Πάτρα και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα  και αυτής της ομάδας θα γίνεται από το κράτος μέσω ΑΜΚΑ και ηλεκτρονικής καταχώρησης των στοιχείων τους.

Μετά τον εμβολιασμό των υγειονομικών και των ευπαθών ομάδων στην Δυτική Ελλάδα θα ακολουθήσει και ο εμβολιασμός  του γενικού πληθυσμού με την διαδικασία να εκτιμάται πως θα ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου με αρχές Απριλίου

Πηγή: patrastimes.gr