Το σύστημα επισήμανσης ποιότητας τροφίμων Nutri-Score βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, με την Ιταλίδα ομόλογό του, Tereza Bellanova.

Μέσω του εν λόγω συστήματος κατηγοριοποιούνται τα προϊόντα με βάση τη διατροφική ποιότητά τους. Ωστόσο, το Nutri-Score δεν λαμβάνει υπόψη επιμέρους στοιχεία που διαμορφώνουν την πραγματική διατροφική αξία του προϊόντος με αποτέλεσμα να μην αποτυπώνεται στην τελική συσκευασία η πραγματική διατροφική ποιότητά του.

Ο κ. Βορίδης εξέφρασε την αντίθεση Ελλάδας σε αυτό το σύστημα, κάτι που είχε κάνει και με παρέμβασή του στο συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Θεωρούμε ότι η σήμανση τροφίμων πρέπει να βασιστεί σε ένα σχήμα ουδέτερο και μη αξιολογικό, που δεν θα βαθμολογεί τη συνολική διατροφική αξία ενός τροφίμου», είχε τονίσει τότε ο κ. Βορίδης, σημειώνοντας: «Έτσι, δεν θα βλάπτονται τα υψηλής ποιότητας παραδοσιακά προϊόντα από τυχόν εσφαλμένη εντύπωση που θα δίνεται στους καταναλωτές».

Την αντίθεσή της σχετικά με τη μέθοδο επισήμανσης που προωθείται εξέφρασε, από την πλευρά της, και η Ιταλίδα υπουργός Γεωργίας.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Πηγή: patrastimes.gr