Ο Σύλλογος εργαζομένων στις ΔΟΥ ΑΧΑΙΑΣ-ΗΛΕΙΑΣ-ΖΑΚΥΝΘΟΥ- ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για το νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, η οποία βγήκε δια της πλειοψηφίας, αφού η ΔΑΚΕ διαφώνησε.

“Εκφράσαμε την αντίθεση μας τόσο με τις απόψεις – θέσεις πάνω στο νέο μισθολόγιο, αλλά και με το ύφος και την επίθεση που εξαπολύθηκε κατά της ΠΟΕ-ΔΟΥ και συγκεκριμένων παρατάξεων, κάτι που δεν συνάδει με ανακοίνωση συλλόγου, αλλά παραπέμπει σε ανακοίνωση παράταξης!

Επειδή έγινε προσωπική επίθεση στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας με ψευδή αναφορά για την τοποθέτηση της στην αρμόδια επιτροπή της βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου και προς αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε αυτούσια την ομιλία της προέδρου, η οποία σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν μπορούσε να ξεπεράσει το τρίλεπτο:

«Το σχέδιο νόμου για το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, παρότι αναγνωρίζουμε ότι έχει θετικά στοιχεία αφού προβλέπει κάποιες αυξήσεις, ωστόσο επισημαίνουμε τις ενστάσεις και παρατηρήσεις μας στα παρακάτω θέματα :

1. Δεν αφορά το σύνολο των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών αλλά μόνο της ΑΑΔΕ και ως εκ τούτου δεν περιλαμβάνει τους συναδέλφους μας του ΣΔΟΕ και των Κτηματικών Υπηρεσιών. Ζητάμε την μισθολογική εξομοίωση όλων των νέων συναδέλφων που δεν λαμβάνουν την προσωπική διαφορά.
2. Θέτει ως προαπαιτούμενο για την χορήγηση της ειδικής αμοιβής και του βραβείου επίτευξης στόχου την συμμετοχή στην αξιολόγηση. Διευκρινίζουμε ότι είμαστε υπέρ της αξιολόγησης αλλά σε επίπεδο οργανικής μονάδας, ενώ διαφωνούμε με τους ατομικούς στόχους.
3. Διαφωνούμε με το άρθρο 22 παρ. 1 σύμφωνα με το οποίο παύεται ο Προϊστάμενος όταν δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση.
4. Υπάρχει πληθώρα σημαντικών εξουσιοδοτικών διατάξεων προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ για τον καθορισμό κρίσιμων παραμέτρων (άρθρο 23 και 25).
5. Δεν έχουμε λάβει γνώση του βαθμολογίου της ΑΑΔΕ που αποτελεί την βασικότερη συνιστώσα του μισθολογίου, προκειμένου να έχουμε πλήρη εικόνα σε ποιο από τα δεκατρία (13) κλιμάκια του άρθρο 11 παρ. 4 κατατάσσεται ο κάθε υπάλληλος.
6. Ζητάμε αύξηση των ποσών των κλιμακίων 9-10-11-12-13 του άρθρου 11 παρ. 4
7. Ζητάμε αξιοκρατία και διαφάνεια σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές των υπαλλήλων και τις επιλογές προϊσταμένων και ίσες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης για όλους.

Τέλος σας καταθέτω στα πρακτικά κοινή πρόταση ειδικού μισθολογίου που έχουμε επεξεργαστεί οι τρείς Ομοσπονδίες του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ.»

Η ΔΑΚΕ Εφοριακών με την ανακοίνωση της στις 11/2/2021, επισήμανε στους συναδέλφους τα θετικά σημεία που επιτυγχάνονται με το ειδικό μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, αλλά και τις ενστάσεις μας απέναντι σε αυτό και έχοντας επίγνωση της ευθύνης της απέναντι στους κόπους, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του συνόλου των συναδέλφων, πρότεινε στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ την αποδοχή επί της αρχής του σχεδίου νόμου του ειδικού μισθολογίου της ΑΑΔΕ, ως βάση διαπραγμάτευσης.

Με βάση τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται, καθορίσθηκε και η ομιλία της Προέδρου της ΠΟΕ-ΔΟΥ στην επιτροπή της Βουλής για το θέμα, η οποία δεν εκφράζει προσωπικές της απόψεις αλλά το σύνολο της Ομοσπονδίας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η Ομοσπονδία της ΠΟΕ-ΔΟΥ δεν «κρύβεται πίσω από την απόφαση της πλειοψηφίας του Γενικού Συμβουλίου» όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. ΑΧΑΪΑΣ – ΗΛΕΙΑΣ – ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

Η Ομοσπονδία και η Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ προασπίζει τα συμφέροντα των μελών της, σύμφωνα με τις αποφάσεις που λαμβάνονται στα αρμόδια όργανα της, με δημοκρατικές διαδικασίες και αυτό θα συνεχίσει να κάνει.

Όσοι επιθυμούν επιβολή των μειοψηφικών απόψεων τους, στην δημοκρατικά εκλεγμένη πλειοψηφία, βρίσκονται σε λάθος ομοσπονδία, σε λάθος σύστημα και σε λάθος χώρα.

Τέλος επισημαίνουμε ξανά, ότι η αποδοχή του σχεδίου νόμου ως βάση διαπραγμάτευσης, δεν σημαίνει ότι απεμπολούμε τις διεκδικήσεις μας ή ότι υπαναχωρούμε από τις θέσεις μας, αλλά θεωρώντας ότι δεν υπερβαίνει τις κόκκινες γραμμές που είχαμε θέσει σαν κλάδος όλα τα προηγούμενα χρόνια στο θέμα του μισθολογίου, θα αγωνιστούμε και θα διεκδικήσουμε από την Πολιτική Ηγεσία και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.:

  • Την εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου για το σύνολο των υπαλλήλων (ΣΔΟΕ, Κτηματικές, ΓΛΚ) του Υπουργείου Οικονομικών.
  • Την άμεση γνωστοποίηση του βαθμολογίου και την δέσμευση ότι σε τυχόν αδικίες ή λάθη διαπιστωθούν, θα δοθούν άμεσες λύσεις.
  • Την θεσμοθέτηση πλάνου σταδιοδρομίας για το σύνολο των εργαζομένων, όπου με σαφώς καθορισμένα και διαφανή κριτήρια θα διασφαλίζεται ο τρόπος για την εξέλιξη των υπαλλήλων μέσα στις υπηρεσίες.
  • Την αλλαγή της κανονιστικής απόφασης για την αξιολόγηση, ειδικά στο θέμα της ατομικής στοχοθεσίας που το σύνολο των υπαλλήλων αντιτίθεται και την θεσμοθέτηση της στοχοθεσίας σε επίπεδο οργανικής μονάδας.
  • Την αλλαγή του τρόπου επιλογής Προϊσταμένων, με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια και την προκήρυξη του συνόλου των θέσεων που δεν έχουν προκηρυχτεί τα τελευταία τρία χρόνια.
  • Την διασφάλιση ότι σε οργανωτικές και εργασιακές αλλαγές που θα προωθούνται, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν γνώση έγκαιρα ώστε να καταθέσουν τις απόψεις και τις ενστάσεις τους, προς διάλογο, έχοντας ως στόχο την διασφάλιση της εργασιακής ηρεμίας.
  • Την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση των Υπηρεσιών μας με υλικοτεχνική υποδομή και την ψηφιοποίηση των εργασιών στις Δ.Ο.Υ., ώστε να επικεντρωθούμε στο κύριο αντικείμενο του ελέγχου.”

Πηγή: patrastimes.gr