Ένας άντρας πέθανε μετά την κατανάλωση υπερβολικής καφεΐνης, αναφέρει έρευνα. Συγκεκριμένα, ο Lukasz Sandelewski, ένας οξυγονοκολλητής, βρέθηκε νεκρός σε ένα σπίτι όπου συγκατοικούσε με έναν φίλο του καθώς δεν έδινε σημεία ζωής και τον αναζητούσε η μητέρα του.

Ένας ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 36χρονος, ο οποίος ζούσε στο Πίτερμπορο, είχε 282 μικρογραμμάρια καφεΐνης ανά χιλιοστόλιτρο αίματος και κατέληξε πως η τοξικότητα της καφεΐνης είναι η αιτία θανάτου.

Οτιδήποτε πάνω από 80 μικρογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο αίματος μπορεί να είναι θανατηφόρο, αναφέρει έρευνα.

Δεν έγινε σαφές πώς ο κ. Sandelewski κατανάλωσε την καφεΐνη, αλλά αναφέρθηκε πως στο δωμάτιό του «ήταν γεμάτο με πολλά άδεια δοχεία με αναψυκτικά στο πάτωμα», αναφέρει το Cambridgeshire Live.

Σύμφωνα με τις αρχές δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο κ. Sandelewski σκόπευε να τερματίσει τη ζωή του.

Το βράδυ πριν από το θάνατό του, ο κ. Sandelewski επέστρεψε στο σπίτι από τη δουλειά περίπου στις 1 π.μ. και ακούστηκε να μιλάει στο τηλέφωνο «όλη τη νύχτα».

«Το επόμενο βράδυ, το απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου, ένας από τους συγκατοίκους έλαβε ένα μήνυμα στο Facebook από τη μητέρα του Lukasz ζητώντας να ελέγξει πού ήταν καθώς τον καλούσε και δεν έλαβε απάντηση», ανέφεραν οι αρμόδιοι.

«Ο συγκάτοικος πήγε τότε στο δωμάτιό του και τον βρήκε προφανώς νεκρό. Ήρθε σε επαφή με την αστυνομία», τόνισαν.

Παράλληλα με την καφεΐνη στον οργανισμό του, ο κ. Sandelewski βρέθηκε να έχει 112 χιλιοστόγραμμα αλκοόλ ανά 100 χιλιοστόλιτρα αίματος.

Ο βοηθός ιατροδικαστή ανέφερε πως αυτό ήταν «ένα επίπεδο μέθης αλλά τίποτα περισσότερο».

Πηγή: patrastimes.gr