Την άποψη ότι η αύξηση μετά από πέντε εβδομάδες του ιικού φορτίου κορονοϊού στα αστικά λύματα της Πάτρας, αποτελεί προάγγελο αυτών που θα συναντήσουμε το επόμενο διάστημα ως προς την μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων  στην πόλη, διατύπωσε ο καθηγητής υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών Απόστολος Βανταράκης, μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου , ‘Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στον max fm.

Ο κ. Βανταράκης πρόσθεσε ότι η μέτρηση της τελευταίας εβδομάδας έδειξε επιβάρυνση της τάξης του 30% σε σχέση με την προηγούμενη  γεγονός που προϊδεάζει πως σε λίγα εικοσιτετράωρα θα υπάρξει αντιστοιχεί αύξηση και στην τοπική κοινότητα, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά «ευτυχώς που η Πάτρα και η Αχαΐα δεν είναι τουριστικός προορισμός».

Ο καθηγητής υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών έκανε λόγο επίσης για μία αδιανόητη χαλαρότητα ως προς την τήρηση των μέτρων και στην περιοχή τονίζοντας πως το εμβόλιο είναι το όπλο αλλά δεν είναι πανάκεια γι’ αυτό κάποιοι πρέπει να πάψουν να κρύβονται πίσω από το εμβόλιο και στήνουν άλλοθι με τους ανεμβολίαστους όταν την ίδια ώρα κρύβουν πως και φέτος κάτι δεν πήγε καλά στις πύλες εισόδου στη χώρα στο όνομα του τουρισμού.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΒΑΝΤΑΡΑΚΗ ΕΔΩ


Πηγή: patrastimes.gr