Την άποψη πως εδώ και μήνες στην Αχαΐα και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, όπως και στην υπόλοιπη χώρα δεν υφίσταται Lockdown διατύπωσε μιλώντας στην εκπομπή «Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» του Γιάννη Γεωργόπουλου στον max fm ο καθηγητής υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών Απ. Βανταράκης

O κ. Βανταράκης επεσήμανε ότι η πολιτική προστασία αδυνατεί να εφαρμόσει τα πρωτόκολλα που ισχύουν και γι’ αυτό είναι επιβεβλημένο η αρμοδιότητα να περάσει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, σημειώνοντας παράλληλα ότι πανδημίες που προκαλούν ιοί όπως ο covid – 19 δεν αντιμετωπίζονται με λουκέτο τα οποία δεν αποδίδουν.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών πρόσθεσε πως πρέπει να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες με αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε συνδυασμό με πιστή τους τήρηση μέσα από πραγματικούς ελέγχους .

Ως παράδειγμα ανέφερε το άνοιγμα των λυκείων και τα όσα αδιανόητα ισχύουν θυμίζοντας πως οι ίδιοι μαθητές που θεωρούνται υγιείς για να πάνε το πρωί σχολείο, τα απογεύματα απαγορεύεται να αθληθούν!!!, Συμπλήρωσε ότι χάθηκε μια ακόμα ευκαιρία προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο αξιόπιστα είναι τα self test καθώς δεν προχώρησε η πολιτεία σε παράλληλη δειγματοληπτική διενέργεια μοριακών τεστ.

Η αλήθεια για το ιικό φορτίο στα λύματα της Πάτρας

Ο κ. Βανταράκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως όντως τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου, η οποία μπορεί να είναι μέσα στο φάσμα της αβεβαιότητας που απορρέει από τον συντελεστή σφάλματος, αλλά το ότι αυτό αποτυπώνεται σε διάρκεια περισσοτέρων της μιας εβδομάδας κάτι λέει. Πρόσθεσε πως από μόνη της η μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης δεν μπορεί να αποτελέσει παράγοντας για πλήρη συμπεράσματα αλλά το  ότι αυτή συνοδεύεται από μείωση σε διψήφιο τον αριθμό των κρουσμάτων στο νομό, λέει κάτι.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών ανέφερε επίσης ότι η μελέτη του ιικού φορτίου αφορά σε 170.000 πολίτες και όχι το σύνολο του πληθυσμού, καθώς  μόνων αυτών τα λύματα οδηγούνται στο Βιολογικό Καθαρισμό της Πάτρας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΒΑΝΤΑΡΑΚΗΠηγή: patrastimes.gr