Εκτακτα μέτρα θα ισχύσουν από το Σάββατο 24/10 σε περιοχές που βρίσκονται σε πορτοκαλί και κόκκινο συναγερμό. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μηστοτάκης, ένα από τα μέτρα, πέρα από την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, είναι και η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00.30.

Στις περιοχές που ισχύουν τα μέτρα αυτά, οι μόνες εξαιρέσεις που θα επιτρέπονται, για μετακίνηση μετα τα μεσάνυχτα, είναι για τους εργαζόμενους εφ’ όσον έχουν στην κατοχή τους πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ, πού εργάζονται και πού τους απασχολεί η επιχείρηση και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας. Ουδείς άλλος.

Οι 19 περιοχές που θα ισχύσουν τα μέτρα

Οι περιοχές, στις οποίες ισχύουν τα νέα μέτρα, είναι η Κοζάνη και η Καστοριά που βρίσκονται στο «κόκκινο», καθώς και η Αττική, η Αχαΐα, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, η Θήρα, τα Ιωάννινα, η Καρδίτσα, η Κέα-Κύθνος, η Λέσβος, η Μύκονος, η Πέλλα, η Σάμος και τα Τρίκαλα, η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Λάρισα και οι Σέρρες που βρίσκονται στο «πορτοκαλί».

Πηγή: patrastimes.gr