Η ανακοίνωση  της πλειοψηφίας της ΕΙΝΑ σχετικά  με την εθελοντική μετακίνηση γιατρών σε Νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας, στερείται βάσης , ουσίας αλλά προπάντων λογικής. Είναι προφανές  τούτη τη στιγμή ότι  οποιαδήποτε προτροπή για προσφορά βοήθειας  στα Νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος  είναι αυτονόητη αλλά και επιβεβλημένη, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η”ΑΚΙ-ΔΗΚΙ”.

“Η Πανδημία ισοδυναμεί με πόλεμο και προφανώς κανένας δεν περισσεύει. Οι συνάδελφοι των Νοσοκομείων   της Βορείου Ελλάδος βρίσκονται στα όρια τους και χρειάζονται ενίσχυση. Οι χιλιάδες  προκηρύξεις για μόνιμες  προσλήψεις στην κορύφωση της πανδημίας – άραγε τι ανταπόκριση  θα μπορούσαν  να έχουν αυτές οι προκηρύξεις ;- είναι προσχηματική  απαίτηση. Είναι γνωστό ότι η διαδικασία των  κρίσεων εμπεριέχει πολλή γραφειοκρατία λόγω και των αρκετών προσφυγών στα διοικητικά δικαστήρια γεγονός που καθιστά την αμεσότητα των προσλήψεων ανεδαφική. Ήδη εκκρεμούν αρκετές προκηρύξεις (πάνω από χίλιες)Επίσης σ όλες τις προκηρύξεις που έχουν γίνει ΄΄ανακυκλώνονται΄΄ οι επικουρικοί  γιατροί που υπηρετούν ήδη στο ΕΣΥ, μη καθιστώντας και δεδομένο ,ότι  με την πρόσληψη θα αυξηθεί και ο πραγματικός αριθμός των υπηρετούντων .

Η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται από την Πανδημία και απαιτεί την συστράτευση όλων των υγειονομικών, δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, χωρίς όρους και προυποθέσεις. Αυτή είναι η μοναδική πραγματική λύση. Σ΄αυτήν  την κατάσταση  με τις  ιδιαίτερα έκτακτες συνθήκες  που έχουν διαμορφωθεί   δεν χρειάζονται ιδεοληψίες. Η πανδημία με τις διαστάσεις που έχει πάρει, δεν πρέπει και δεν μπορεί  να  είναι αποκλειστικότητα  μόνο των γιατρών του δημοσίου τομέα.”

Πηγή: patrastimes.gr