Προς απέλαση οδηγεί η Αυστραλία περίπου 300 ταξιδιώτες από τη Βρετανία, που μετείχαν σε κορωνο-πάρτι που έγινε σε παραλία του Σίδνεϊ την ημέρα των Χριστουγέννων.

Εκατοντάδες Βρετανοί ταξιδιώτες με σακίδιο μετείχαν στο πάρτι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με αφαίρεση της βίζας και απέλαση. Βίντεο δείχνει περίπου 300 άτομα, που εκτιμάται ότι είναι Βρετανοί, να φορούν καπέλα του Άι Βασίλη, τραγουδώντας και χορεύοντας στην παραλία Μπρόντε.

Ο πρόσφατα διορισμένος υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ είπε την Τρίτη ότι θα ήταν «πολύ χαρούμενος» να απελάσει όλους όσοι βρέθηκαν να παραβιάζουν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο BBC, όσοι βρίσκονταν εκεί άκουγαν ξεκάθαρα αγγλική προφορά από τους μετέχοντες στο πάρτι, που φορούσαν επίσης και αγγλικές φανέλες ποδοσφαίρου.

Ο πολιτειακός υπουργός Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας ανέφερε ότι τέτοια γεγονότα υπερμετάδοσης υπονομεύουν τις προσπάθειες αναχαίτισης της πανδημίας. Την ίδια ώρα, το Σίδνεϊ δίνει νέα μάχη για να περιορίσει τον ιό, με περιορισμούς στην πόλη.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι διαθέσιμοι για την επιστροφή τους: μπορείς να τους βάλεις σε ένα κέντρο κράτησης μεταναστών. Είμαστε πολύ χαρούμενοι να απελαύνουμε ανθρώπους, εάν αυτοί κατάφωρα παραβιάζουν τους κανόνες δημόσιας υγείας» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι μπορούν να υπάρξουν και πτήσεις τσάρτερ για την απέλαση ανθρώπων, καθώς οι περισσότερες διεθνείς πτήσεις έχουν ανασταλεί ή ακυρωθεί.

Παράλληλα, προειδοποίησε όσους έχουν προσωρινή βίζα να συμμορφωθούν με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την Πρωτοχρονιά.

Πηγή: patrastimes.gr