Εντολή προς την 6η ΥΠΕ και όλους τους υπευθύνους των εμβολιαστικών κέντρων στην Πάτρα και στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, να προχωρήσουν σε διασταύρωση όλων των στοιχείων που αφορούν στην πραγματοποίηση εμβολίων σε πολίτες και ιδιαίτερα σε εργαζόμενους στον κλάδο της υγείας, έχει σταλεί από το υπουργείο υγείας, μετά την αποκάλυψη για την διεξαγωγή εμβολιασμών “μαϊμού” στην Καρδίτσα.

Δεν αποκλείεται η υπόθεση με τις ψευδείς βεβαιώσεις εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά να είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Παράλληλα όπως τόνισε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, μερίδα υγειονομικών προσπαθεί σκόπιμα να εισβάλει στο σύστημα εμβολιασμών.

Η κ. Μαστοράκου έχει ήδη αποκαλύψει ότι έχει λάβει πλήθος αναφορών από γιατρούς για πιέσεις που δέχονται από αντιεμβολιαστές να εκδώσουν πλαστά πιστοποιητικά αλλά και θετικά rapid test, ώστε να εξασφαλίσουν ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης.

Σήμερα επανέρχεται με νέες καταγγελίες τονίζοντας ότι το πρόβλημα έχει δύο πλευρές: Aντιεμβολιαστές υγειονομικοί επιχειρούν να προσληφθούν στις εμβολιαστικές γραμμές, είτε για να αποκομίσουν παράνομα οικονομικά οφέλη, είτε για λόγους “ιδεολογικούς” ώστε να “βοηθήσουν” άλλους αντιεμβολιαστές να ξεφύγουν από την υποχρέωση των rapid test.

“Καλό είναι να μπει πιο αυστηρός έλεγχος στις διαδικασίες με τις οποίες επιλέγονται οι γιατροί που μπαίνουν στους εμβολιασμούς και να γίνουν όλες οι νομικές ενέργειες, ώστε να μαζευτούν κάποιοι. Μου έλεγε συνάδελφος, πρόεδρος δηλαδή Ιατρικού Συλλόγου, ότι ξέρει αντιεμβολιαστή γιατρό που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της χορήγησης των εμβολίων κι έχει μεγάλη υποψία ότι θα παίξει αρνητικό ρόλο στους εμβολιασμούς. Αλλά δεν μπορεί φυσικά να αποδείξει τίποτα. Αυτό είναι μεγάλο θέμα. Θα πρέπει στους γιατρούς που μπαίνουν στο πρόγραμμα να γίνει αυστηρός έλεγχος”, σημειώνει η αντιπρόεδρος του ΠΙΣ.

Η κα. Μαστοράκου σημειώνει ότι οι πιέσεις που δέχονται οι γιατροί από πολίτες που προσπαθούν να αποφύγουν τα εμβόλια, είναι πολύ μεγάλες:

“Οι προτάσεις στους γιατρούς, από τους ενδιαφερόμενους αντιεμβολιαστές “πέφτουν βροχή”. Κάποιος από αυτούς όλους θα λυγίσει. Κάποιος θα το κάνει και σκόπιμα να πάει σ’ αυτή τη θέση για να το εμπορευθεί. Όπως αντίστοιχα και στο δημόσιο σύστημα υγείας υπάρχουν άνθρωποι που μπαίνουν στις εμβολιαστικές γραμμές -δεν είναι πολλοί βέβαια- με αυτόν τον σκοπό: να δώσουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών”.

Η Άννα Μαστοράκου καταλήγει πως άτομα με αντιεμβολιαστικές απόψεις δεν πρέπει να εντάσσονται στη διαδικασία των εμβολιασμών:

“Υγειονομικοί μέσα στα εμβολιαστικά κέντρα με αντιεμβολιαστικές αντιλήψεις δεν νοείται. Άνθρωποι με αντιεμβολιαστική συμπεριφορά δεν μπορεί να έχουν πόστο -είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα- σε εμβολιαστικά κέντρα. Θα πρέπει να ελέγχονται πριν μπουν. Νομίζω ότι το όργανο που πρέπει να ασχοληθεί με τον έλεγχο αυτών των ανθρώπων είναι οι ΥΠΕ. Θα πρέπει να υπάρξει επιτήρηση στα πρόσωπα που εισέρχονται. Νομίζω ότι εκεί θα πρέπει να εστιάσει κανείς”, καταλήγει η ίδια.

Με πληροφορίες και από iatropedia.gr

Πηγή: patrastimes.gr