Από Μάρτιο του 2020 μέχρι και τον Ιούνιο του 2021 θα ισχύσει το πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών που σκοπεύει να εφαρμόσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών ενισχύοντας τα μέτρα στήριξης.

Αυτό τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο υπουργός σημείωσε ότι οι όροι με βάση τους οποίους θα επιλέγονται οι επιχειρήσεις και όλοι οι επιμέρους παράμετροι όπως π.χ. ποιες πάγιες δαπάνες θα καλύπτονται με επιδότηση, βρίσκονται ακόμη σε διαβούλευση με τους θεσμούς. Τόνισε πάντως ότι το μέτρο θα αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Θύμισε πάντως ότι το μέτρο έχει ενταχθεί με ειδική διάταξη στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι σήμερα αναμένεται να γίνει νέα πληρωμή αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια το Νοέμβριο, ενώ αύριο η ΑΑΔΕ θα πιστώσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα θέρμανσης.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις καθυστερήσεις στην πληρωμή των κρατικών ενισχύσεων. ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το πρόβλημα οφείλεται στο ότι πολλοί από τους δικαιούχους δεν έχουν δηλώσει τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Στην κατεύθυνση αυτή έκανε έκκληση σε 43.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια, αλλά και σε 55.000 δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ τον αριθμό ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού, καθώς σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν οι καταβολές των αποζημιώσεων και του επιδόματος θέρμανσης.

Τέλος, σχετικά με την υποχρέωση για συγκέντρωση του 30% του εισοδήματος με ηλεκτρονικές συναλλαγές, ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο όσοι δεν έχουν πιάσει το όριο λόγω των περιορισμών να αντιμετωπιστούν ευνοϊκά. Σημείωσε συγκεκριμένα ότι θα υπάρξει βοήθεια, αν χρειαστεί, στις κατηγορίες πολιτών που πραγματικά έχουν πληγεί από την πανδημία. Οι αποφάσεις θα ληφθούν όταν το υπουργείο Οικονομικών έχει στα χέρια του όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για το ύψος των ηλεκτρονικών συναλλαγών του 2020.

Πηγή: patrastimes.gr