Στην αποκάλυψη ότι τα εμπορικά καταστήματα και το λιανεμπόριο στην Πάτρα και την υπόλοιπη Αχαΐα δεν αποτελούν εστία μετάδοσης ή υπερμετάδοσης του κορονοϊού στην κοινότητα και ότι αυτό οι αρμόδιοι το γνωρίζουν πολύ καλά προχώρησε μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου « Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στον MAX FM, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου , Άννα Μαστοράκου.
Η Κ. Μαστοράκου πρόσθεσέ πως η αιτία του λουκέτου βρίσκεται στο γεγονός, ότι οι αρμόδιοι για την λήψη των αποφάσεων γνωρίζουν πως το σύστημα στην περιοχή έχει πιάσει τα όριά του και πως επιπλέον αύξηση κρουσμάτων λόγω έλλειψης χώρων και κλινών αλλά και αδυναμίας υλοποίησης με ταχύτητα εμβολιασμούς.
Η Αχαΐα και η υπόλοιπή Δυτική Ελλάδα αποκάλυψε επίσης η κ. Μαστοράκου, είναι δύο ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον εθνικό δείκτη εμβολιασμών και αυτό είναι ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Παράλληλα ενώ το ιικό φορτίο και ο αριθμός κρουσμάτων είναι όντως ανησυχητικός, ο αριθμός των rapid test που γίνονται αλλά και ο αριθμός των κλιμακίων που τα διενεργούν παραμένει ο ίδιος!!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ κ. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ


Πηγή: patrastimes.gr