Αγωγή κατά της ασφαλιστικής εταιρείας, στην οποία είχε ασφαλίσει το αυτοκίνητό του ο Παντελής Παντελίδης έκανε η Μίνα Αρναούτη, ζητώντας ως αποζημίωση 1,1 εκατ. ευρώ για το τροχαίο που έγινε στις 18 Φεβρουαρίου 2016 και κόστισε τη ζωή στον τραγουδιστή.

Συγκεκριμένα, στην αγωγή των 70 σελίδων, η Μίνα Αρναούτη, η οποία καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τραυματίστηκε σοβαρά, ζητά 1.164.137 εκατ. ευρώ ως ηθική και οικονομική αποζημίωση για το τροχαίο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News ζητά 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, 500.000 ευρώ για οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια αν δεν είχε τραυματιστεί (εργαζόταν από τα 17 της κυρίως ως σερβιτόρα – μπαργούμαν), 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά έξοδα για νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες και άλλα.

Αν η Μίνα Αρναούτη δικαιωθεί θα αποζημιωθεί από την ασφαλιστική εταιρεία και στη συνέχεια είναι στη διακριτική ευχέρεια της εταιρείας αν θα ζητήσει το ποσό από την οικογένεια Παντελίδη, λόγω υπαιτιότητας του οδηγού στο θανατηφόρο τροχαίο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κ. Αρναούτη νοσηλεύτηκε συνολικά 189 ημέρες και υποβλήθηκε σε 16 χειρουργικές επεμβάσεις.

«Μετά από 40 ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ όταν ξύπνησα δε με αναγνώριζα στον καθρέφτη. Ήμουν ένα κουβάρι από κόκαλα, σίδερα και σωληνάκια, παντελώς αδύναμη, ανίκανη για την παραμικρή κίνηση. Μετά την αφαίρεσε της τραχειοστομίας δεν έβγαινε η φωνή μου, η οποία επανήλθε μετά από δύο εβδομάδες», αναφέρει στην αγωγή της η Μίνα Αρναούτη.

Σήμερα η αναπηρία της υπολογίζεται στο 36%, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι θωρακοχειρουργικές βλάβες και οι επιπτώσεις στην ψυχολογία της.

«Εξακολουθώ να βιώνω επαναλαμβανόμενες και παρείσακτες ανακλήσεις του γεγονότος (flashbacks), κρίσεις πανικού αναπνευστικού τύπου και να πάσχω από αγχώδη καταθλιπτική διάθεση αντιδραστικού τύπου», υποστηρίζει.

Η ίδια σημειώνει πως το τροχαίο οφείλεται στην αμέλεια του οδηγού, Παντελή Παντελίδη.

«Ο οδηγός Παντελεήμων Παντελίδης οδηγούσε το εν λόγω αυτοκίνητο του με ταχύτητα αυξημένη για τις συνθήκες και περιστάσεις , γεγονός που με ανάγκασε να του υποδείξω ότι έπρεπε να τη μειώσει διότι φοβόμουν. Πλην, όμως, αυτό δεν συνέβη», σημειώνεται στην αγωγή, ενώ η Μίνα Αρναούτη υπογραμμίζει πως ο τραγουδιστής οδηγούσε «υπό την επήρεια αλκοόλ (2,72 γραμμάτια ανά λίτρο αίματος)».

Τέλος, αναφέρει πως σε ηλικία 13 ετών έχασε τον πατέρα της σε τροχαίο και «έκτοτε ανέπτυξα φοβία και έντονη απέχθεια για την ταχύτητα και την επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά. Η ίδια, προσωπικά, δεν επιχείρησα ποτέ να μάθω να οδηγώ αυτοκίνητο εξαιτίας της φοβίας μου αυτής».

Πηγή: patrastimes.gr