Στην αύξηση του προϋπολογισμού των δαπανών για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον κορονοϊό προχωρά η κυβέρνηση, καθώς με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή το σχετικό κονδύλι αυξάνεται κατά 3 δισ. ευρώ. Τα χρήματα ουσιαστικά αναμένεται να χρηματοδοτήσουν δράσεις που σχετίζονται με την υλοποίηση μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Με το ίδιο νομοσχέδιο εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος και για το φορολογικό έτος 2020 οι αγρότες κανονικού καθεστώτος, για τους οποίους έχουν παρέλθει τα πρώτα 5 έτη από την ημερομηνία τήρησης βιβλίων και ένταξή τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και οι αλιείς παράκτιας αλιείας που εκμεταλλεύονται αλιευτικά σκάφη 12 μέτρων, μεταξύ καθέτων.

Παράλληλα, νομοθετείται η αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 500 έως 4.000 ευρώ για όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή τον Απρίλιο, η οποία είναι ακατάσχετη στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων και δεν συμψηφίζεται με άλλες οφειλές.

Αναλυτικά το νομοσχέδιο εδώ

Πηγή: patrastimes.gr