Η φωτιά στη Νεμούτα έχει πάρει πλέον τεράστιες διαστάσεις. Το χωριό Αχλαδίνη εκκενώνεται, καθώς η φωτιά κινείται επικίνδυνα προς την περιοχή.

Τραγική είναι η κατάσταση στη Νεμούτα, καθώς η φωτιά έχει φτάσει μέσα στο χωριό και καίει σπίτια και περιουσίες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους.

Νωρίτερα δόθηκε σήμα να εκκενωθεί η Αχλαδινή. Οι κάτοικοι στη περιοχή έχουν προβεί σε δραματικές εκκλήσεις, ώστε να σωθεί ο οικισμός, όπου ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν παραδοθεί στις φλόγες τα πρώτα σπίτια.

Στη Νεμούτα οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει πλέον την περιοχή, μαζί και κάθε ελπίδα να σωθούν τα σπίτια και οι περιουσίες τους.

Την ίδια ώρα, στη περιοχή έχουν εγκλωβιστεί τηλεοπτικά συνεργεία, που βρίσκονται στο σημείο για την κάλυψη των γεγονότων.

Δείτε τις τελευταίες εξελίξεις από το live δελτίο της ΟΡΤ:

Στο σημείο βρίσκονται  επίγειες  δυνάμεις της πυροσβεστικης και δίνουν τιτάνια μάχη με το πύρινο μέτωπο ώστε να την οριοθετήσουν και να διασώσουν ότι μπορούν από το πανέμορφο δάσος της περιοχής .

Δραματική είναι η φωτογραφία ενός κατοίκου, που βλέπει την φωτιά να πλησιάζει στο σπίτι του από την αυλή του…

Το πέρασμα της πυρκαγιάς από την δασική έκταση κοντά στο χωριό Νεμούτα της προηγούμενες μέρες  ήταν τρομακτικό. Οι κάτοικοι του χωριού με αυτοθυσία είναι εκεί και καθαρίζουν χωράφια, κλαδεύουν δέντρα προσπαθώντας να σώσουν τα σπίτια τους και να συνδράμουν τις πυροσβεστικες δυνάμεις.

Οι κάτοικοι κάνουν έκκληση για εναέρια μέσα και πιο συγκεκριμένα αεροσκάφη κανανταίρ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η φωτιά καίει τον οικισμό Τσαπαρέικα.

Κραυγή βοήθειας από τους κατοίκους

Οι κάτοικοι στη Νεμούτα ζητούν άμεση ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων και υδροφόρες, καθώς το χωριό έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Το μέτωπο της φωτιάς στη Νεμούτα μαινόταν με αμείωτη ένταση όλο το βράδυ της Παρασκευής.

Δείτε τα χθεσινά γεγονότα, όπως τα κατέγραψε η κάμετα της ΟΡΤ.

Πηγή: patrastimes.gr