Οι διοικούντες την Μπαρτσελόνα έχουν αρχίσει τη διαδικασία για τη μείωση των μισθών σε παίκτες, προπονητές και μη αθλητικό προσωπικό, προκειμένου να υπάρξει προσαρμογή στις τεράστιες οικονομικές απώλειες που υπέστησαν οι Καταλανοί, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως δήλωσε σήμερα πηγή του συλλόγου.

Το προσωπικό έχει ενημερωθεί από τους «μπλαουγκράνα» για την ανάγκη μείωσης του κόστους, καθώς ο σύλλογος κατέγραψε ζημία 97 εκατομμυρίων ευρώ στην ετήσια οικονομική έκθεσή του, η οποία δημοσιεύθηκε την Δευτέρα. Η εν λόγω πηγή συμπλήρωσε ότι έχει ζητηθεί από τους υπαλλήλους του συλλόγου, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι ποδοσφαιριστές, να ορίσουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες έναν εκπρόσωπο που θα τους αντιπροσωπεύσει στις διαπραγματεύσεις για τις αλλαγές στους μισθούς τους.

Από τον Μάρτιο, όταν άρχισε η πανδημία, η Μπαρτσελόνα έχει υποχρεωθεί να δώσει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της χωρίς θεατές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν έσοδα από πωλήσεις εισιτηρίων. Επίσης, έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα και τα έσοδα από τις πωλήσεις αναμνηστικών και τις περιηγήσεις στο στάδιο και το μουσείο του συλλόγου, εξαιτίας της τεράστιας πτώσης στον τουρισμό στη Βαρκελώνη.

Τα οικονομικά της Μπαρτσελόνα δείχνουν μια πτώση 14% στα έσοδα σε σχέση με την περυσινή χρονιά και τον διπλασιασμό του καθαρού χρέους της, το οποίο ανέρχεται στα 488 εκατομμύρια ευρώ. Ο σύλλογος επέβαλε στο τέλος του Μαρτίου εξαιτίας της πανδημίας προσωρινή μείωση αποδοχών κατά 70%, η οποία κράτησε έως τον Ιούνιο, όταν τελείωσε και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ισπανία.

Οι οικονομικοί… μπελάδες της Μπαρτσελόνα οδήγησαν επίσης το σύλλογο στο να παραχωρήσει παίκτες στη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, προκειμένου να… ελαφρύνει το μισθολόγιο των «μπλαουγκράνα». Έτσι, οι Λουίς Σουάρες, Ιβάν Ράκιτιτς και Αρτούρο Βιδάλ αποχώρησαν σχεδόν χωρίς αντίτιμο, ενώ παραχωρήθηκαν ο Αρτούρ Μέλο έναντι 72 εκατομμυρίων ευρώ και ο Νέλσον Σεμέδο έναντι 30 εκατ. ευρώ.

Στον αντίποδα, οι Καταλανοί απέκτησαν μόλις τρεις παίκτες, τους Μιραλέμ Πιάνιτς, Φρανσίσκο Τρινκάο και Σερτζίνιο Ντεστ, οι οποίοι κόστισαν συνολικά 112 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: patrastimes.gr