Την «απογοήτευσή» της εξέφρασε η κυβέρνηση της Βικτόρια, καθώς περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, περιλαμβανομένων αυτών που επέστρεψαν από το εξωτερικό, αρνήθηκαν να υποβληθούν σε τεστ για Covid-19, παρά την αύξηση των κρουσμάτων στη Μελβούρνη, μεταδίδουν οι FT.

Κατά την υπουργό υγείας της πολιτείας Jenny Mikakos, υπάρχουν διάφοροι λόγοι άρνησης, όπως ότι υποβλήθηκαν σε τεστ αλλού. «Αναλύουμε τα δεδομένα αυτά», είπε.

Πρόσθεσε, πάντως πως υπήρξαν ορισμένοι που ισχυρίστηκαν πως ο κορωνοϊός «είναι μια συνωμοσία ή δεν θα τους επηρεάσει». Περισσότεροι από 300.000 κάτοικοι βρίσκονται σε lockdown στη Μελβούρνη μετά την ανακοίνωση εκατοντάδων νέων κρουσμάτων στην πολιτεία.

Η κα Mikakos σημείωσε πως η αύξηση των κρουσμάτων στη Μελβούρνη μπορεί να προκλήθηκε από ένα και μόνο άτομο. Σύμφωνα με υγειονομική έκθεση, «φαίνεται πως υπήρξε μια μοναδική πηγή μόλυνσης για πολλές από τις περιπτώσεις… σε όλα τα βόρεια και δυτικά προάστια της Μελβούρνης».

«Φαίνεται πως μπορεί κάποιος «super spreader» προκάλεσε αυτή την αύξηση των κρουσμάτων», ανέφερε η κα. Mikakos.

Σε ανθρώπους που αρνήθηκαν να υποβληθούν σε τεστ επιτράπηκε να βγουν από την καραντίνα μετά από 14 ημέρες, αν και οι παραβιάσεις των κανόνων καραντίνας στα ξενοδοχεία είχαν ως αποτέλεσμα ορισμένοι να φύγουν νωρίτερα, σημειώνουν οι FT.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στην Κανμπέρα έχει εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων ποινών, όπως πρόστιμα, για την άρνηση υποβολής σε τεστ, αν και αυτό θα είναι ένα «ύστατο μέτρο».

Πηγή: patrastimes.gr